Policajní a vojenskí špecialisti zintenzívnia spoluprácu

NETKY.SK • 16 August 2019, 17:58 • 2 min
Policajní a vojenskí špecialisti zintenzívnia spoluprácu

BRATISLAVA - Policajní a vojenskí špecialisti zintenzívnia spoluprácu, najmä v oblasti výcviku a vzdelávania. V piatok to podpisom dohody potvrdili zástupcovia rezortov obrany a vnútra. O tom informoval hovorca Síl pre špeciálne operácie Mário Pažický.

slovakia

left justify in out

Medzirezortná dohoda podľa jeho slov bližšie a detailnejšie špecifikuje oblasti spolupráce špeciálnych jednotiek a je nadstavbou zmluvy o vzájomnej spolupráci platnej od roku 2007.

 

"Svojim obsahom sa orientuje najmä na výsadkovú, streleckú, zdravotnícku a taktickú prípravu, spoločný výcvik potápačov a ostreľovačov, pohyb vo vysokohorskom prostredí, pyrotechnickú činnosť, likvidáciu výbušnín a munície," priblížil Pažický.

 

Vykonávacia dohoda vymedzuje oblasti výcviku a vzdelávania, ale i podmienky – vrátane zdravotníckeho zabezpečenia – pre napĺňanie jednotlivých jej bodov. Svojim obsahom sa orientuje najmä na výsadkovú, streleckú, zdravotnícku a taktickú prípravu, spoločný výcvik potápačov a ostreľovačov, pohyb vo vysokohorskom prostredí, pyrotechnickú činnosť, likvidáciu výbušnín a munície.

 

obrazok

 

K hlavným úlohám Síl pre špeciálne operácie patrí vojenská asistencia, špeciálny prieskum a priama akcia. Psychologické operácie a civilno-vojenská spolupráca tvoria ich integrálnu súčasť.

 

Za rezort obrany ju podpísal veliteľ Síl pre špeciálne operácie Branislav Benka a za ministerstvo vnútra riaditeľ nitrianskeho krajského riaditeľstva Policajného zboru Miroslav Michalčík.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona