Bistro Otto! prijalo bezklietkový záväzok

NETKY.SK • 4 Júl 2023, 12:00 • 2 min
Bistro Otto! prijalo bezklietkový záväzok

BRATISLAVA - K záväzkom odmietajúcim vajcia z klietkových chovov sa pridáva ďalšie meno - Bistro Otto!, kaviareň Emil či ďalšie projekty spoločnosti, ktoré majú spotrebu tisíce vajec mesačne. V súčasnosti využívajú výlučne vajcia z voľného výbehu a záväzkom sa tak pridávajú k spoločnostiam, ktoré hovoria jasné nie klietkovým chovom.

slovakia

left justify in out

“Teší nás, že sme mohli podporiť iniciatívu, ale v našom fungovaní to nemení nič. Slušné vajíčka používame od založenia nášho bistra v januári 2020 a to z vlastnej iniciatívy a presvedčenia. Je pre nás prirodzené pracovať so slušnými dodávateľmi a surovinami, tak ako chlebík je vždy kváskový a káva výberová, tak aj vajíčka z voľného výbehu. Zastávame názor, že kvalitná surovina je priorita číslo jedna pre vytvorenie kvalitného jedla. Naším hosťom nikde neprezentujeme, že pracujeme z týmito surovinami lebo to považujeme v dnešnej dobe za samozrejmé. Tak ako si domov kupujeme kvalitné suroviny, tak zásobujeme aj naše bistro a dúfame, že je to aj pre iných podnikateľov v obore rovnako prirodzené ako pre nás,” hovorí Daniel Méri, prevádzkar bistra. Na svete je už aktuálne viac ako 2500 bezklietkových záväzkov firiem z každého odvetvia potravinárskeho priemyslu. Na Slovensku už bezklietkové záväzky prijala trištvrtina maloobchodného trhu, a niekoľko reštaurácii a výrobcov.

“Prevádzky ako Bistro Otto! idú príkladom pre ostatné prevádzky. Ukazujú, že je to vždy o rozhodnutí a nastavení tých, čo tvoria koncept prevádzky - aké suroviny budú nakupovať, a či budú prihliadať na utrpenie zvierat," dodala Miroslava Roháčová, Špecialistka na vzťahy s firmami Humánneho pokroku. Vo viacerých krajinách bol už schválený aj legislatívny koniec klietkových chovov pre sliepky. Najbližším príkladom sú susedné Rakúsko a Česko. Na Slovensku bol však zákaz klietkových chovov sliepok predložený v parlamente, ale kvôli odhlasovaniu predčasného konca schôdze ho poslanci a poslankyne v júni neboli schopní prerokovať. Až 73,7 % sliepok na Slovensku tak stále ostáva uväznená v klietkach. Petíciu za zákaz klietok podpísalo doposiaľ viac ako 70 tisíc Slovákov a Sloveniek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
humannypokrok.sk, Foto: unsplash
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies