V Českej zoo sa koronavírusom nakazili aj levy a gorila

NETKY.SK • 25 Február 2021, 23:53 • 2 min
V Českej zoo sa koronavírusom nakazili aj levy a gorila

Zvieratá sa museli nakaziť od opatrovateľov, pretože zoologická záhrada je pre verejnosť uzavretá.

slovakia

left justify in out

 

 S ochorením COVID-19 bojuje niekoľko zvierat v pražskej zoologickej záhrade. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz s odvolaním sa na riaditeľa zoo. Testovanie čaká aj ďalšie zvieratá pražskej zoo. 

 

img

„Testovanie zvierat zo vzoriek trusu ukázalo, že sú pozitívne levy indické Jamvan a Suchi a gorilí samec Richard," prezradil riaditeľ zoologickej záhrady Miroslav Bobek. Zvieratá majú podľa neho zatiaľ veľmi mierne príznaky. „U levov sa prejavujú nádchou, resp. pokašliavaním, u Richarda nechutenstvom a únavou," priblížil Bobek.


Zvieratá sa zrejme nakazili od chovateľov, pretože pre návštevníkov je záhrada už niekoľko mesiacov zatvorená. „Je takmer isté, že podobne, ako tomu bolo v Bronx Zoo nebo San Diego Zoo, se nákaza na zvieratá aj napriek opatrnosti preniesla z pozitívnych chovateľov," podotkol riadeiteľ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona