Na horách treba počítať s vetrom, rozfúka sa i v Bratislavskom kraji

NETKY.SK • 5 Január 2023, 08:29 • 2 min
Na horách treba počítať s vetrom, rozfúka sa i v Bratislavskom kraji

BRATISLAVA - Na horách v severných okresoch predovšetkým stredného Slovenska treba aj vo štvrtok počítať so silnejším vetrom. Fúkať môže počas dňa aj v Bratislavskom kraji. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.

slovakia

left justify in out

Výstrahy druhého stupňa platia pre okresy Tvrdošín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Banská Bystrica a Brezno. Na horách nad 1500 metrov môže vietor dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 135 až 160 kilometrov za hodinu (km/h), priemerne však rýchlosť 90 až 105 km/h, čo je silná až mohutná víchrica. Vietor sa horám nevyhne ani v okresoch Námestovo, Dolný Kubín, Žilina, Martin a Kežmarok, kde platia výstrahy prvého stupňa. Meteorológovia očakávajú vietor v nárazoch s rýchlosťou 110 až 135 km/h, v priemere rýchlosť 70 až 85 km/h, čo je víchrica. "Predpokladaná rýchlosť vetra predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre pešiu turistiku, horolezectvo," pripomína SHMÚ. Výstrahy platia predbežne do piatka (6. 1.) do 6.00, respektíve 9.00 h. S vetrom treba počas štvrtka počítať aj v celom Bratislavskom kraji, kde platia výstrahy prvého stupňa. V nárazoch môže vietor dosiahnuť rýchlosť 65 až 80 km/h, v priemere 45 km/h. Výstrahy platia predbežne do 18.00 h. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies