Bývalý šéf NAKA je už na slobode, dôvody na jeho zadržanie pominuli

NETKY.SK • 12 September 2020, 13:27 • 2 min
Bývalý šéf NAKA je už na slobode, dôvody na jeho zadržanie pominuli

BRATISLAVA - Policajný vyšetrovateľ prepustil na slobodu bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róberta Krajmera. Potvrdila to hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová

slovakia

left justify in out

Dôvody na Krajmerovo zadržanie podľa Bárdyovej pominuli a nebolo mu vznesené obvinenie. Dodala, že viac informácií nie je aktuálne možné poskytnúť.

 

Spravodajský portál televízie Joj Noviny.sk v piatok 11. septembra večer informoval, že krátko pred deviatou hodinou večer Krajmera priviezla polícia na nitriansku pobočku NAKA. Kriminálna agentúra u neho vo štvrtok 10. septembra vykonala domovú prehliadku, pri ktorej vyšetrovatelia jeho manželke zaistili mobilný telefón. Zadržanie Krajmera malo podľa portálu Noviny.sk súvisieť s prípadom trenčianskeho podnikateľa Ondreja Janíčka a jeho dlhoročného sporu s Monikou J.

 

img

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: NAKA zadržala Roberta Krajmera, dôvodom je Jankovskej prípad

V budove NAKA strávil Krajmer pred vyšetrovateľom zhruba trištvrte hodinu. Na miesto dorazil aj jeho advokát Miroslav Zobok, ktorý povedal, že vyšetrovateľ policajného zboru mal zákonnú povinnosť prepustiť jeho klienta ihneď zo zadržania a že vyšetrovateľ Peter Juhás postupoval profesionálnym spôsobom.

 

img

 

Na otázku, z čoho je bývalý elitný policajný funkcionár podozrivý, Zobok odpovedať nevedel. "Neviem, nepochopil som to. V každom prípade, z toho, čo je mi známe, ja som nemal možnosť nahliadnuť do vyšetrovacieho spisu do trestnej veci,“ vysvetlil. Zároveň odmietol akúkoľvek spojitosť s kauzou "Fatima", keďže v tom čase mal byť Krajmer rádovým policajtom v Leviciach.

 

Mohlo by vás zaujímať: Trojicu obvinených v kauze Fatima prepustili, vyšetrovať ich budú na slobode



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies