Rakúsky raper skončil vo väzení. Podľa súdu je obzvlášť nebezpečný

NETKY.SK • 1 Apríl 2022, 07:39 • 2 min
Rakúsky raper skončil vo väzení. Podľa súdu je obzvlášť nebezpečný

VIEDEŇ - Muža stíhali za oslavovanie nacistickej ideológie. Súd dospel k záveru, že 37-ročný interpret je vinný.

slovakia

left justify in out

Rakúskeho krajne pravicového rapera obvineného zo zverejňovania neonacistických skladieb na internete, z ktorých jednu použil aj páchateľ antisemitského útoku v Nemecku v roku 2019, poslal súd do väzenia na 10 rokov. Vo štvrtok o tom informovala tlačová agentúra AFP.

 

Jeho mladšieho brata, administrátora antisemitskej webovej stránky, odsúdili na štyri roky väzenia. Obaja muži sa môžu proti verdiktu odvolať. Neonacistického rapera, ktorý používal pseudonym Mr. Bond, vyšetrovatelia identifikovali vďaka jeho účtu v internetovom platobnom systéme PayPal.

 

img

 

Raper svojvoľne preberal populárne rapové pesníčky a dával im nové texty oslavujúce nacistickú ideológiu, ktoré mali aj antisemitský či rasistický obsah. Vo väzbe sa nachádzal od svojho zatknutia v januári 2021.

 

Prečítajte si tiež: Ďalší útok na strednej škole v ČR! Zomreli dvaja ľudia!

 

Jednu z jeho skladieb použil páchateľ útoku v meste Halle vo východnom Nemecku v októbri 2019, kde zastrelil dvoch ľudí. Útočník Stephan Balliet svoj čin filmoval a streamoval naživo na internete, pričom skladbu použil ako sprievodnú hudbu.

 

 

Oslava nacistickej ideológie je v Rakúsku, kde sa narodil Adolf Hitler, zločinom, pripomína AFP.

 

Možno vás zaujme: V Nemecku zadržali ženu podozrivú z otravy siedmich osôb na univerzite

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona