Pre dym v kokpite kabíny musel byť Boeing 787 presmerovaný na letisko v Novej Kaledónii

NETKY.SK • 25 Marec 2019, 12:09 • 2 min
Pre dym v kokpite kabíny musel byť Boeing 787 presmerovaný na letisko v Novej Kaledónii

NOUMÉA - Lietadlo spoločnosti United Airlines muselo byť z dôvodu dymu v kokpite presmerované na Novú Kaledóniu, čo je územie pod správou Francúzska v Tichom oceáne. Agentúra AFP poskytla túto správu s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Na palube lietadla sa nachádzalo 256 cestujúcich. Pôvodná trasa bola plánovańa do Los Angeles v Kalifornii, no cestujúci sa museli uspokojiť s tým, že po incidente mohol stroj bezpečne pristáť na letisku La Tontouta v novokaledónskom hlavnom meste Nouméa.

 

 

"Pasažieri vystupujú (z boeingu) pokojne," uviedol predstaviteľ miestnej obchodnej komory, ktorá letisko prevádzkuje. Havária lietadla spoločnosti Ethiopian Airlines, pri ktorej 20. marca zahynulo 157 ľudí vrátane štyroch Slovákov, viedla k zastaveniu používania lietadiel typu Boeing 737 MAX 8 po celom svete. Stroj rovnakého typu spoločnosti Lion Air sa zrútil aj vlani v októbri v Indonézii, kde prišlo o život 189 ľudí, čo vyvolalo otázky v súvislosti s overovaním bezpečnosti modelu 737 MAX 8.

 

 

Webová stránka Nouvelles-Caledoniennes informovala, že v kabíne lietadla United Airlines automaticky vypadli kyslíkové masky. Miestna rozhlasová stanica RRB zase hlásila, že nikto neutrpel zranenia, pričom všetci cestujúci tu strávia dnešnú noc, 2700 kilometrov severovýchode od Melbourne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies