FOTO + VIDEO: Túžite po dome s netradičným pôdorysom? 3D tlačiareň vám ho postaví!

NETKY.SK • 14 Marec 2019, 13:48 • 2 min
FOTO + VIDEO: Túžite po dome s netradičným pôdorysom? 3D tlačiareň vám ho postaví!

Vyzerá to tak, že budúcnosťou stavebníctva sú 3D tlačiarne.

slovakia

left justify in out

3D tlačiarne sú veľkým výdobytkom techniky z posledného obdobia. Momentálne sa s ich pomocou vyrábajú rôzne súčiastky, používajú sa v medicíne a experimentujú s nimi i umelci. Najnovšie však takýto prístroj postaví aj dom! A to nie hocijaký. Pôdorys môže byť pokoje ako zo sci.fi filmu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

✨Gaia | 3D Printed Earth House | 2018 . 🌱Gaia is a new eco-sustainable architectural model, generated by using earth and rice fibres as a construction materials. . The complex woven wall has been printed by #CraneWASP, an innovative on-site large scale 3D printer, with the aim of embedding energy supply, insulation system and natural ventilation. . Thanks to the mixes provided by @ricehouse.it WASP has employed rice also for thermal screeds and bio-plasters, achieving the highest energy class in the building envelope. . 🌱Gaia offers the opportunity to envision new economic scenarios in which 1 hectare of cultivated paddy field can become 100 square meters of built area. . 📌Link in bio

Príspevok, ktorý zdieľa WASP official (@3dwasp),

S novinkou prišla talianska firma, ktorá už v októbri minulého roka takýmto spôsobom postavila svoj prvý „pokusný“ dom. Odborníci na vývoji pracovali celé dva roky, no ako sa zdá, výsledok stojí za to a má veľkú budúcnosť.

 

Okrem toho, že je takáto stavba relatívne rýchla a fantázii sa tu medze skutočne nekladú, domy sa stavajú z ekologických materiálov, akými je zmes vody a hliny či po­se­ka­nej slamy a ry­žo­vých šu­piek, ktoré vynikajúco poslúžia ako izolácia. Ak si to však majitelia želajú, použiť sa môže aj klasický cement.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#3DPRINTING clay with Delta WASP 40100 real speed 🚀

Príspevok, ktorý zdieľa WASP official (@3dwasp),

Realizácia takejto budovy vonkoncom nie je nákladnou záležitosťou. Materiál na dom stojí približne tisíc libier. Samozrejme, všetko závisí od toho, pre aký veľký príbytok sa rozhodnete. Pomocou 3D tlačiarne sa totiž dajú postaviť aj naozaj veľké komplexy.

 

Nad novou technológiou žasnú aj ochrancovia prírody, pretože pokiaľ sa domy stavajú zo spomínaného biocementu, teda vody s hlinou a vypĺňajú sa slamou, nemá takáto stavba žiaden negatívny dopad na životné prostredie. Treba však povedať, že vzhľadom na tieto prírodné materiály je potrebná pravidelná údržba.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona