Do vyšetrovania požiaru v Budmericiach sa zapojí aj rezort životného prostredia

NETKY.SK • 3 Jún 2021, 20:14 • 2 min
Do vyšetrovania požiaru v Budmericiach sa zapojí aj rezort životného prostredia

BRATISLAVA - Príčiny dnešného požiaru skládky chemického odpadu v obci Budmerice v okrese Pezinok bude vyšetrovať aj Slovenská inšpekcia životného prostredia (SIŽP). Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) to uviedlo v tlačovej správe, ktorú zaslal Michal Cákoci z tlačového odboru ministerstva.

slovakia

left justify in out

SIŽP už situáciu mapuje priamo na mieste, na ktorom sa už nachádza aj environmentálna polícia. Požiar na skládke vznikol aj v rokoch 2019 a 2020.

 


"Znepokojujúce je, že vzduch je nedýchateľný aj kvôli poletujúcemu popolčeku, ktorý je zanášaný do širokého okolia," uviedlo MŽP v tlačovej správe. Hasičský a záchranný zbor SR areál skládky uzavrel pre intenzívny požiar. Po jeho uhasení inšpektori začnú s environmentálnou kontrolou, vyhodnotia vyhorenú sutinu, uložený odpad a odoberú vzorky, s cieľom zistiť skutočnú príčinu požiaru.

 

img


SIŽPnad skládkou štátny dozor a na jej prevádzku vydáva integrované povolenie, rozhoduje o jej uzatvorení a pravidelne vykonáva environmentálne kontroly. Skládku prevádzkuje spoločnosť Istrochem Reality, a.s.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies