Poplach v Berlíne: V pobočke jednej z bánk zaistili podozrivú zásielku s výbušninou

NETKY.SK • 13 Január 2018, 10:03 • 2 min
Poplach v Berlíne: V pobočke jednej z bánk zaistili podozrivú zásielku s výbušninou

BERLÍN - Nemecké úrady zaistili v piatok podozrivú zásielku obsahujúcu náplň zo zábavnej pyrotechniky a rozbušku, ktorá bola doručená pobočke jednej z berlínskych bánk.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA.

 

Hovorca berlínskej polície Thomas Neuendorf uviedol, že zásielku otvoril zamestnanec pobočky Commerzbank, ktorý si všimol, že z balíčka vytŕčajú drôty, a následne zalarmoval políciu. Zásielka obsahovala "pyrotechnický materiál", ktorý mohol vybuchnúť, dodal hovorca.

 

Podľa polície balík doručený začiatkom decembra lekármi pri vianočnom trhu v meste Postupim, ktorý obsahoval plechovku s niekoľkými stovkami klincov, petardami, neznámym práškom a batériami, bol súčasťou pokusu o vydieranie logistickej spoločnosti DHL Express. Tá nebezpečnú zásielku lekárni doručila.

 

Berlínska polícia na Twitteri uviedla, že medzi decembrovým prípadom a zaslaním balíka do pobočky berlínskej banky, ktorý doručil kuriér spoločnosti Deutsche Post DHL, existuje súvislosť. DHL Express je totiž dcérskou spoločnosťou Deutsche Post. Bližšie informácie o prípade polícia neposkytla.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies