Ruské rakety 3M22 Zirkon v USA uznali ako jednu z najnebezpečnejších zbraní súčasnosti

NETKY.SK • 8 Február 2020, 14:35 • 2 min
Ruské rakety 3M22 Zirkon v USA uznali ako jednu z najnebezpečnejších zbraní súčasnosti

MOSKVA – Hypersonické rakety 3M22 Zircon, ktoré Rusko naďalej vyvíja, sú v USA uznané ako jedna z najnebezpečnejších ruských zbraní súčasnosti. Prečo sa americkí vojenskí dôstojníci tak boja Zirkonov?

slovakia

left justify in out

O rakete 3M22 zatiaľ nie je veľa informácie. Uvádza sa, že môže byť vypustený ako z povrchových, tak aj z podvodných platforiem a zasiahne nepriateľské lode vrátane leteckých dopravcov a dokonca aj pozemné ciele. Hypersonická rýchlosť a špeciálny letový profil premieňajú Zircon na zbraň veľmi nebezpečnú pre flotilu potenciálneho protivníka.

 

Rakety Zirkon sú schopné zasiahnuť cieľ vo vzdialenosti 1000 km a systém protivzdušnej obrany Aegis používaný Američanmi nemá takmer žiadnu šancu proti najnovším ruským zbraniam. Navyše, Rusko môže vyzbrojiť Zirkonmi takmer akúkoľvek vojnovú loď – od korvety do krížnika.

 

Všetci spojenci Spojených štátov v ázijsko-tichomorskom regióne – Japonsko, Južná Kórea a Austrália – budú tiež zraniteľní voči Zirkonu, pretože všetci používajú americký systém protivzdušnej obrany Aegis, ktorý nedokáže zachytiť najnovšie ruské rakety.

 

Americká armáda nemá jasnú odpoveď na otázku, ako zostreliť ruské rakety Zirkon v prípade ozbrojeného konfliktu. V Spojených štátoch sa teraz najviac obávajú presunu Zirkonov do Číny, pretože ak hypersonické rakety alebo technológie, ktoré ich umožnia vyrábať dostanú sa do rúk Pekingu, tým sa výrazne posilní postavenie čínskej flotily v Tichomorí.

 

Spojené štáty považujú Čínu za hlavného a najpravdepodobnejšieho protivníka v ázijsko-tichomorskom regióne, najmä preto, že záujmy spojeneckých štátov USA sa prelínajú s čínskymi záujmami.

 

Nevyriešené územné spory v Juhočínskom mori, problém s Taiwanom, situácia na Kórejskom polostrove – všetky tieto faktory neprispievajú k rozvoju vyrovnaných vzťahov medzi Spojenými štátmi a Čínskou ľudovou republikou.     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona