Cestujete ? Mali by ste spozornieť. Na piatok hrozia štrajky na siedmich letiskách

NETKY.SK • 15 Február 2023, 13:26 • 2 min
Cestujete ? Mali by ste spozornieť. Na piatok hrozia  štrajky na siedmich letiskách

Berlín - Nemecké odborové hnutie Ver.di vyzvalo v stredu zamestnancov siedmich letísk v krajine, aby v piatok vstúpili do štrajku za zvýšenie svojich platov.

slovakia

left justify in out

Informuje agentúra  AP. Jednodňový štrajk sa má podľa odborárov týkať zamestnancov bezpečnostných a tzv. pozemných letiskových služieb na letiskách vo Frankfurte nad Mohanom, Mníchove, Stuttgarte, Hamburgu, Dortmunde, Hannoveri a Brémach. Frankfurtské letisko je najväčším v Nemecku. Štrajk na mníchovskom letisku by zase mohol ovplyvniť príchody účastníkov na každoročnú Mníchovskú bezpečnostnú konferenciu, ktorá bude v bavorskej metropole prebiehať od piatka do nedele. Odbory požadujú zvýšenie platov letiskových zamestnancov o 10,5 percenta alebo prinajmenšom o 500 eur. Argumentujú tým, že len tak budú môcť čeliť vysokej inflácii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies