Chelsea ovládla európsky Superpohár

NETKY.SK • 12 August 2021, 08:44 • 2 min
Chelsea ovládla európsky Superpohár

BELFAST – Úradujúci víťaz Ligy Majstrov Chelsea FC sa vo finále európskeho Superpohára stretol s víťazom EL Villarealom CF.

slovakia

left justify in out

Zápas sa musel rozhodnúť až v penaltovom rozstrele

Chelsea začala zápas vo veľmi dobrom tempe, už v úvodných minútach mohol Timo Werner otvoriť skóre, ale jeho dobrú strelu vyrazil Asenjo

 

Do ďalšej šance the blues sa dostal sviatočný strelec kapitán Ngolo Kante, ale ani on nedokázal prekonať Asenja

 

Tlak Chelsea nakoniec priniesol ovocie v 27. minúte, keď sa po šikovnej dlhej prihrávke dostal k lopte Kai Havertz a strieľanou prihrávkou našiel v šestnástke Hakima Zyiecha, ktorý nekompromisne prekonal Asenja

 

 

O pár minút neskôr mohol Villareal vyrovnať, do dobrej šance sa dostal Dia, ktorého výborným zákrokom zlikvidoval Eduard Mendy

 

V závere prvého polčasu sa do superšance dostal bývalý obranca Liverpoolu Alberto Moreno, jeho volej však skončil iba na brvne. 

 

V druhom polčase sa do ďalších vyloženích šancí dostával Villareal, v 67. minúte sa do dobrej pozície dostal striedajúci Estupinan, ale Mendy opäť výborne zakročil.

 

V 73. minúte sa po nešikovnej rozohrávke Rudigera dostal k lopte Gerard Moreno a po šikovnej narážačke s Diom fantasticky zakončil a vyrovnal zápas na 1:1.

 

Posledné sekundy zápasu priniesli ešte jednu šancu pre londýnsku Chelsea, lenže Alonsova strela skončila iba v bočnej sieti a zápas smeroval do predĺženia.

 

Prvú šancu predĺženia si vypracovala Chelsea, po zmätku v šestnástke sa dostal k strele striedajúci Pulisic, ktorého prízmená strela skončila tesne vedľa pravej žrde.

 

Majstrovský ťah trénera Tuchela? 

Tesne pred koncom predĺženia sa tréner Chelsea Thomas Tuchel rozhodol prekvapivo vymeniť bránkárov, z ihriska odišiel Mendy a nahradil ho Španiel Kepa Arizabalaga

 

Najdrahší brankár Premier League sa počas svojho pôsobenia v Chelsea preslávil mnohými kontroverznými situáciami, najslávnejšiou bola jeho hádka s Mauriziom Sarrim, pri ktorej odmietol odísť z ihriska a nakoniec Chelsea podľahla Manchestru City v penaltovom rozstrele.

 

Príbeh dnešného finále mal však iný koniec, Kepa vychytal dve penalty hráčov Villarealu a získal pre Chelsea druhý európsky Superpohár v histórii.

 

Thomas Tuchel, tréner Chelsea: "Do zápasu sme vstúpili nad očakávania. Úvodných 30 minút bolo v našom podaní skvelých, ukázali sme silu a ujali sa vedenia. Po góle sme trochu ubrali z nasadenia a súper zaslúžene vyrovnal. Penalty sú lotéria, s ktorou sme však počítali. Máme štatistiky, podľa ktorých má Kepa v chytaní jedenástok veľkú úspešnosť, preto šiel do brány.“ 

 

Unai Emery, tréner Villarrealu: "Pre Villarreal bola veľká česť reprezentovať klub, krajinu a La Ligu v tomto zápase. Neviním hráčov za prehru, podali fantastický výkon, ktorý je prísľubom pred štartom novej sezóny.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies