Polícia v Las Vegas začala prehľadávať dom v súvislosti s vyšetrovaním vraždy rapera Tupaca Shakura

NETKY.SK • 19 Júl 2023, 14:00 • 2 min
Polícia v Las Vegas začala prehľadávať dom v súvislosti s vyšetrovaním vraždy rapera Tupaca Shakura

LAS VEGAS - Takmer tri desaťročia po tom, čo bol raper zabitý pri streľbe z auta po odchode z boxerského zápasu v Las Vegas, polícia uviedla, že prehľadala dom v meste Henderson v Nevade.

slovakia

left justify in out

Las Vegasská polícia vydala povolenie na prehliadku v súvislosti so streľbou rapera Tupaca Shakura v roku 1996, oznámilo oddelenie v utorok. Oživilo sa tým vyšetrovanie nevyriešenej smrti mýtickej postavy v hip-hope. Polícia vyhlásila, že v pondelok vydala povolenie na prehliadku v Hendersone, meste mimo Las Vegas. Odmietla však poskytnúť ďalšie informácie.

Shakur, ktorý predal milióny albumov a dosiahol číslo. 1 v hitparádach, bol zastrelený, keď opúšťal zápas Mike Tyson vs. Bruce Seldon v Las Vegas, keď Cadillac zastavil vedľa jeho BMW, v ktorom išiel. Zomrel o necelý týždeň neskôr vo veku 25 rokov.

Shakurov „All Eyez on Me“ bolo jedným z prvých dvojitých albumov hip-hopu. Začal vystupovať na obrazovke začiatkom deväťdesiatych rokov, kde hral hlavnú mužskú úlohu naproti Janet Jacksonovej v romantickej dráme Johna Singletona z roku 1993 „Poetická spravodlivosť". Keď Tupac umrel, kritik Jon Pareles napísal v New York Times, že : „gangsterstvo je ako začarovaný kruh, žalostná reakcia na rasizmus, chudobu v ghette a policajnú brutalitu".

Jeho vražda bola opradená špekuláciami v knihách, dokumentoch, televíznych seriáloch či dokonca filmoch. Pre niektorých sa neúspešné obvinenie niekoho zo Shakurovej vraždy – ako aj zo smrteľnej streľby na ďalšieho rapového velikána Notorious B.I.G. o šesť mesiacov neskôr – stalo príznakom zlyhania inštitúcií, čo prinútilo políciu k opätovnému preskúmaniu prípadu.

Shakur, ktorý bol jedným z najpopulárnejších raperov na svete, a po jeho smrti jeho odkaz ešte vzrástol, keď boli zverejnené desiatky posmrtných albumov, kníh či dokumentárnych filmov. Dokonca bol na festivale Coachella v roku 2012 uskutočnený koncert s hologramom Tupaca Shakura. V roku 2017 bol zaradený do Rock & Roll Hall of Fame.

Časť vyšetrovania za tie roky zahŕňala hádku medzi Shakurom a jeho sprievodcom v hoteli MGM Grand po boxerskom zápase. Avšak za viac ako 25 rokov nebolo vykonané žiadne zatknutie. Policajné oddelenie uviedlo ako dôvod pre toto zastavené vyšetrovanie nedostatočnú spoluprácu ľudí blízkych Shakurovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
The New York Times, CNN / Marek Nemček Foto: Leadership News
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies