Kanadskí dôchodcovia nevedomky požili marihuanu, takto to dopadlo

NETKY.SK • 25 Marec 2019, 12:51 • 2 min
Kanadskí dôchodcovia nevedomky požili marihuanu, takto to dopadlo

V komunitnom centre pre dôchodcov bolo "veselo".

slovakia

left justify in out

V Kanade, podobne ako aj v mnohých iných vyspelých krajinách, fungujú takzvané komunitné centrá pre seniorov, kde sa dôchodcovia stretávajú počas dňa, venujú sa tu spoločným aktivitám, organizujú si rôzne podujatia, večierky alebo sa sem chodia stravovať. Jedno z takýchto centier funguje aj v obci Whitestone v provincii Ontario. A práve tu došlo ku kurióznemu incidentu.

 

img

 

V centre vo Whitestone sa stravuje približne 900 ľudí. Niekoľko z nich však muselo po svojom poslednom obede na tomto mieste vyhľadať lekársku pomoc. K obedovému menu sa totiž podával čokoládový koláč brownie, ktorý však nebol tak celkom bežný. Obsahoval totiž aj marihuanu. Tá približne 10 dôchodcom spôsobila nevoľnosť, dezorientáciu či závraty, v dôsledku čoho museli vyhľadať lekársku pomoc.

 

img

 

Po tom, čo sa zistila spoločná príčina problémov starších ľudí, začala polícia vyšetrovať, ako sa marihuana do koláča dostala. Kanada síce minulý rok rastlinu legalizovala, no jej distribúcia a používanie sa musí riadiť prísnymi pravidlami.

 

Nakoľko stravovanie v komunitnom centre zabezpečuje externá spoločnosť, zatiaľ nie je známe, či  došlo k zámene objednávok alebo si chcel niekto z dôchodcov takto nemiestne „vystreliť“. V každom prípade, u nikoho nedošlo k závažným zdravotným komplikáciám a aj nevoľnosť a závraty, ktoré potrápili niekoľkých stravníkov, čoskoro odzneli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies