Predsedom NRSR sa stal Kollár, v parlamente vládlo napätie

NETKY.SK • 20 Marec 2020, 13:38 • 2 min
Predsedom NRSR sa stal Kollár, v parlamente vládlo napätie

Smer-SD nebude voliť lídra Sme rodina Borisa Kollára za predsedu Národnej rady (NR) SR. Oznámil to predseda Smeru-SD Robert Fico na ustanovujúcej schôdzi NR SR s tým, že Kollár by bol bezpečnostné riziko.

slovakia

left justify in out

Robert Fico odôvodnil rozhodnutie strany

Robert Fico pripomenul Kollárove kontakty s mafiou, komunikáciu s ľuďmi obžalovanými z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Hovoril aj to, že Kollár sa mal podieľať na dovoze drog na Slovensko, aj o komunikácii s 15-ročnou dievčinou z resocializačného strediska Čistý deň.

 

img

 

"Prepojenie vášho kandidáta na organizovaný zločin a mafiu je jasné. Prečo trváte na tomto kandidátovi?" pýtal sa Fico koaličných poslancov. Fico sa tiež zastal Ľuboša Blahu, ktorého koaliční poslanci odmietajú v čele výborov. Fico odmieta napádanie poslanca Smeru-SD. "Nazvať poslanca, že je koronavírus, ktorý treba izolovať, za hanbu krajiny, považujem za hanebné a smiešne," povedal Fico.

 

Koalícia má iný názor

Koaliční poslanci sa Kollára zastali. "Je lepšie mať fotku s mafiánmi, ako mafiánom byť," vyhlásila Jana Cigániková. Predseda SaS Richard Sulík prirovnal Roberta Fica k Vladimírovi Mečiarovi. "Ste zatrpknutý a nepochopený. Mečiar mal tento syndróm," povedal Sulík. Poukázal na jeho slová o tom, že nechce vykrikovať z pléna ako opozičný poslanec. Peter Osuský pripomenul Ficovi taliansku mafiu a niekdajšiu hlavnú štátnu radkyňu Máriu Troškovú.

 

img

 

V parlamente prebieha tajné hlasovanie

Poslanci Národnej rady SR volia v tajnom hlasovaní nového predsedu parlamentu. Kandiduje líder Sme rodina Boris Kollár. Na zvolenie potrebuje aspoň 76 hlasov. Nahradiť by mal Andreja Danka.

 

Aktualizácia

Andrej Danko (SNS) odovzdal vedenie schôdze a Národnej rady SR svojmu nástupcovi Borisovi Kollárovi (Sme rodina). Kollár získal 106 hlasov, proti bolo 28 poslancov, piati sa zdržali. Znamená to, že Kollár získal aj časť hlasov opozície. Ide pravdepodobne o hlasy strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies