ROZHOVOR: Matúš Kolárovský: Baví ma všetko, čo robím, ale v hudbe kopem naozaj za seba

NETKY.SK • 9 September 2021, 06:00 • 2 min
ROZHOVOR: Matúš Kolárovský: Baví ma všetko, čo robím, ale v hudbe kopem naozaj za seba

Chalan s exotickým výzorom pochádza z bratislavskej Petržalky a na svojom konte má vo svojich 19-stich rokoch mnoho úspešných reklamných kampaní, hlavne mimo Slovenska. Doma sa zapísal ako Hasan v seriáli Pán profesor, ale fanúšikovia slovenskej hudby zaznamenali aj jeho úspechy na hudobnej scéne, kde vystupuje pod pseudonymom Yael.

slovakia

left justify in out

 

 

 

Poďme úplne od začiatku, kedy kde ako ste prišli na to, že ste predurčený pre šoubiznis?

 

Myslím, že to všetko bola jedna veľká náhoda. Možno pomohol aj môj exotický vzhľad, začal som modelingom. Potom som sa začal venovať hudbe, následne ma oslovili z produkcie, aby som absolvoval kasting do seriálu Pán profesor. Získal som postavu Hasana, a tak som v roku 2019 vstúpil do slovenského šoubiznisu. (Úsmev.)

 

Zdôraznili ste slovenského, pretože predtým ste už fičali v zahraničí...

 

Áno, absolvoval som celkom veľkú reklamnú kampaň, bol som registrovaný vo viacerých krajinách Európy v agentúre, až prišiel nový parfum od Valentina, kde som mal česť byť zakomponovaný v reklame. Nedávno som zase účinkoval v Kórei v celosvetovej reklame na známy telefón, čo považujem za veľký rok v globálnom meradle.

 

img

 

Zabávate sa na reakciách ľudí, keď sa opýtajú, odkiaľ ste a vy odpoviete –z „Petržky“?

 

Samozrejme, nie som bežný slovenský Slovák. (Smiech). Žijem tu celý život, som zvyknutý. Môj otec je z Kapského mesta, mamina z Petržalky a stretli sa v Londýne.   

 

Máte súrodencov?

 

Troch – brata Oskara a sestry Miu a Lujzu. 

 

Majú umelecké bunky ako vy?

 

Majú svoje sny. Brat chce byť celoživotne rušňovodič, tak ho v tom všetci podporujeme, lebo naši sú úžasní v tom, že nám vo všetkom vychádzajú v ústrety, neodhovárajú nás od našich nápadov, skôr sú nápomocní. Moja sestra chce tancovať, ale predpokladám, že skôr to bude v Rakúsku, kde chodia obe do školy. Ja som práve zmaturoval na gymnáziu, na vysokú školu som zatiaľ nešiel z časových dôvodov. Mám však víziu študovať v zahraničí, čím by som ale musel pozastaviť rozbehnuté aktivity. Možno by ma to ani nemrzelo, veď by som študoval, ale na druhej strane by som asi dával veľa energie do niečoho, čo by ma až tak nenapĺňalo, bol by som zbytočne nešťastný a nešlo by nič tak, ako by malo.

 

img

 

Nehovoria vám, že rozprestierate krídla na príliš veľa strán – modeling, hudba, herectvo?

 

Hovoria, jasné. Pre mňa je to na druhej strane fajn, pretože neviem, či si niekde zahráme, nevieme, čo a ako bude s naším hudobným projektom. Keď skončí seriál, môžem odísť do zahraničia, čiže ponúka mi to viac možností realizácie. Pred pár dňami som sa vrátil z Madridu, z fotenia oblečenia, a bolo to veľmi príjemné. Baví ma lietať od jedného k druhému.

 

Súvisiaci článok: Martin Klinčúch a Matúš Kolárovský nahrali spoločnú pieseň Rosetta Stone

 

Niektorá z týchto oblastí je vám srdcu najbližšia? Alebo vás baví práve možnosť prelietavania?

 

Baví ma naozaj všetko, čo robím. Práve počas nakrúcania videoklipu som si uvedomil, že mi vlastne pomohlo hranie v seriáli,  pretože som využil herecké skúsenosti, tie využívam aj pri fotení v modelingu. Z každého ma niečo  posúva, ale keby som si naozaj mal vybrať, bola by to hudba. Sám si ju tvorím, sám píšem, je to moje vyjadrenie seba samého, tam naozaj kopem za seba.

 

 

 

Nejakú „pikošku“ na pána profesora Maštalíra nám neprezradíte?

 

Žiadna nie je, ale určite by boli mnohí prekvapení, keby s ním mali možnosť pracovať. Naozaj to treba zažiť, skúsenosť na nezaplatenie, veľmi si vážim, že môžem po jeho boku pracovať.  

Zvykne, napríklad pri nakrúcaní, použiť občas použiť vulgárny výraz?

Jasné. (Smiech.)  Keď je dlhý deň, to zvykneme všetci, patrí to k tomu. Keď človeku nevyjde výstup na tri, štyrikrát, potom je frustrovaný a vystresovaný, tak si potrebuje uľaviť dobrou šťavnatou nadávkou.

 

 

Je na Slovensku niekto, nechcem povedať priamo váš idol, ale kto vás baví?

 

Určite áno, napríklad  Separ. Mám rád rap a myslím si, že Separ je na Slovensku najvyššie, ako sa dá. Budem počúvať Martina Klinčúcha a nielen preto, že máme spoločnú pieseň, ale sám som zvedavý, kam povedú jeho kroky, a veľmi šikovný je aj SAUL, ale inšpiratívnejšia je pre mňa zahraničná hudba, ktorá je nebojácnejšia.

 

Možno vás zaujme: PRÍBEH: Láska k piesňam Karola Duchoňa priviedla Ľuda Kuruca až do rodiny speváka

 

Myslíte si, že naši interpreti sú bojazliví?   


Áno, sme malá krajina a z toho pramení  trochu aj strach. Nedávno som počúvala Emu Lacovú, mám pocit, že tá sa nebojí.... Nie, ona sa naozaj nebojí, rozmýšľa globálne... (Smiech.)  Aj ja som nebojácny, ale o svojom prirodzení spievať neplánujem.

 

Fanúšičiek máte veľa?

 

Vďaka Instagramu áno, mám tam príjemné odkazy, správy, veľmi dobré skúsenosti mám. Výborné ohlasy sú aj na pesničky, zatiaľ ich mám vonku päť.

 

 

Frajerku máte?  

 

Mal som. Ale skončilo to. Boli sme spolu dosť dlho.

 

Prezradíte, na čom to stroskotalo?

 

Na všetkom, čo sa deje okolo mňa. Nevedel som sa rýchlo zorientovať, ako pristupovať k tomu, čo sa okolo mňa začalo diať, a možno som nevedel ani to, ako pristupovať k frajerke. Ale aktuálne mi to nejako neprekáža. Keby som musel riešiť popri tom všetkom vzťah, možno by som sa tak rýchlo neposúval dopredu, kto vie?

 

Je niečo na čo sa špeciálne aktuálne tešíte?


Hlavne na to, že je opäť vonku seriál Pán profesor,  ako ho ľudia prijmú, aké budú ohlasy. Je to posledná séria, takže dúfam, že odídeme vo veľkej paráde. Každý mesiac sa snažím vydať jednu pieseň a verím, že to prinesie aj väčší projekt ako album, uvidíme.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies