Polícia už má svoj kanál aj na novej sociálnej sieti Threads

NETKY.SK • 2 Január 2024, 13:00 • 2 min
Polícia už má svoj kanál aj na novej sociálnej sieti Threads

BRATISLAVA - S novým rokom prijíma aj Policajný zbor nové výzvy. Sledovateľnom sociálnych sietí sa chce ešte viac priblížiť. Od dnešného dňa preto má svoj kanál aj na novej sociálnej sieti Threads.

slovakia

left justify in out

Nový rok - nové výzvy - nový Threads

Policajný zbor pôsobí na sociálnych sieťach už viac ako 6 a pol roka. Na sociálnej sieti Facebook 518 tisíc sledovateľov a na Instagrame viac ako 243 tisíc. Na Youtube viac ako 21 tisíc sledovateľov. "Naše varovania, vypátrania a informácie už zachránili stovky životov, ale mnohým osobám aj státisíce eur," informuje polícia a pokračuje: "S novým rokom prišiel čas posunúť sa ďalej a prijať nové výzvy. Uvedomujeme si, že prítomnosť polície na sociálnych sieťach je dnes už nevyhnutnosť."

 

Aktuálne správy, informačný servis, varovania, pátrania po nezvestných osobách, záchrany životov, pátrania po zločincoch, boj proti nenávistným prejavom a radikalizácii , ale aj správy z policajného sveta. To všetko je úlohou v rámci informačného toku polície v 21. storočí.

 

O to dôležitejšie je expandovať na nové sociálne siete. Osloviť viac ľudí, väčšie publikum. Pretože viac ľudí znamená väčšia šanca na vypátranie osoby, či efektívnejšia prevencia. Policajný zbor má od dnešného dňa svoj kanál aj na novej sociálnej sieti Threads. Na tejto sieti uvidíte aktuálne správy z oblasti policajnej práce, horúce informácie z dopravy, pátrania, ale aj varovania v prípade krízových situácií.

 

Ako sa dá prihlásiť do Threads?

Používatelia sa do nej môžu prihlásiť napríklad účtom z Instagramu alebo prostredníctvom tohto linku. Políciu SR nájdete na adrese @policiaslovakia@threads.net.

 

Čo je Threads?

Threads je sociálna sieť spoločnosti Meta. Funguje na báze vlákien a má informačný charakter. Veľkou devízou tejto sociálnej siete je "čistota". Obsahuje minimum dezinformácií, trolov, automatických botov a škodlivej propagandy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR / Prezídium PZ, Foto: policiaslovakia / Instagram
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies