Facebook v problémoch: Zaplatí inzerentom 40 miliónov dolárov

NETKY.SK • 8 Október 2019, 08:46 • 2 min
Facebook v problémoch: Zaplatí inzerentom 40 miliónov dolárov

OAKLAND - Spoločnosť Facebook súhlasila so zaplatením odškodného 40 miliónov dolárov (v prepočte približne 36,3 milióna eur) inzerentom, ktorí sa rozhodli využiť jej produkty.

slovakia

left justify in out

Tvrdia, že spoločnosť "nafúkla" čas, ktorý ľudia údajne strávili pozeraním reklám na Facebooku, a to až o 900 percent. To malo presvedčiť inzerentov, aby si kúpili videoreklamy na Facebooku.

 

Inzerenti zažalovali spoločnosť v roku 2016. Oznámenie o urovnaní sporu podali v piatok na súde v kalifornskom Oaklande. Facebook verejne uznal chybu v systéme, no odmieta, že by zamestnanci firmy viac ako rok vedeli o týchto problémoch a nesnažili sa ich vyriešiť.

 

img

Facebook zverejnil vyššie čísla sledovanosti videí ako v skutočnosti boli, pretože sociálna sieť použila zlý vzorec na výpočet priemerného množstva času, ktorý ľudia strávili sledovaním videí, čo viedlo obchodníkov k presvedčeniu, že ich videá boli populárnejšie ako v skutočnosti boli.

 

img

 

Facebook uviedol, že chyba sa týkala iba videí, ktoré obchodníci zverejnili na svojich sociálnych stránkach bezplatne a neovplyvnili platené reklamy. Inzerenti však tvrdili, že zavádzajúce čísla ich viedli k tomu, aby utratili viac za reklamy na Facebooku, ako by inak utratili. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies