Na šampionáte v silovom trojboji v Rakúsku patrili Slováci k najlepším

NETKY.SK • 29 Apríl 2024, 10:05 • 2 min
Na šampionáte v silovom trojboji v Rakúsku patrili Slováci k najlepším

STENGBERG - V rakúskej dedinke Stengberg, v blízkosti mesta Amstetten sa 27 apríla 2024 konali Majstrovstvá Rakúska v silovom trojboji, v tlaku na lavičke a v mŕtvom ťahu, ktoré boli spojené s Medzinárodným pohárom.

slovakia

left justify in out

Slovenskú amatérsku federáciu silového trojboja (AWPC-Slovakia) reprezentovali 4 členovia. Rudolf Siska sa predstavil v pozícii medzinárodného rozhodcu a zároveň dohliadal z pozície viceprezidenta federácie na 3 pretekárov, reprezentantov Slovenska, ktorí si vybojovali v Rakúsku skvelé umiestnenia.
 
Medzi vrchol šampionátu určite patrili výkony v tlaku na lavičke všetkých účastníkov, medzi ktorými sa nestratil pretekár zo Žiliny Imrich Vörös.  Na súťažnom pódiu si po ľahkom prvom pokuse s 230 kg činkou vylepšil svoj osobný rekord v druhom pokuse, kedy potlačil na lavičke 245 kg s ľahkosťou, ktorá dáva veľký predpoklad na ďalšie zlepšovanie sa.

Druhým pretekárom v tlaku na lavičke bol Robert Kiss, ktorý vo svojej kategórii vybojoval výkonom 160 kg konečné 2. miesto.

Ďalší pretekár, Andras Vass sa predstavil v disciplíne mŕtvy ťah na záver dňa, ktorý mimochodom skončil krátko po 23-tej hodine. Vo svojom treťom pokuse v kategórii do 95 kg potiahol 290 kg a dokázal, že už na blížiacom sa vrchole jarnej sezóny, na júnových Majstrovstvách Európy federácie WUAP v Trnave to môže byť výkon na hranici magických 300 kg.

Ďalšou možnosťou, kde môžu aj diváci vidieť najlepších trojbojárov Slovenska priamo na súťažnom pódiu bude už tento týždeň, od 2. do 4. mája 2024 OPEN šampionát Slovenska v silovom trojboji v Prešove.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: AWPC -Slovakia / Rudolf Siska, Foto: Imrich Vörös
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies