Polícia rozšírila obvinenia v prípade pašeráckeho gangu cigariet

NETKY.SK • 17 Január 2014, 09:49 • 2 min
Polícia rozšírila obvinenia v prípade pašeráckeho gangu cigariet

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru (PZ) SR na základe nových skutočností rozšíril obvinenie z konca minulého roka o ďalšie osoby, jednu colníčku a troch mužov v prípade skupiny, ktorá sa zaoberala pašovaním cigariet z Ukrajiny na Slovensko. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Prezídia PZ SR Denisa Baloghová.

slovakia

left justify in out

Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia PZ v spolupráci s Finančnou správou SR pôvodne rozložili koncom minulého roka 14-člennú skupinu zaoberajúcu sa pašovaním cigariet. Vyšetrovateľ vtedy obvinil 14 osôb zo zločinu porušovania predpisov o obehu tovaru v styku s cudzinou, prečinu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru a prečinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Pre políciu sa však vyšetrovanie neskončilo a už v týchto dňoch nastal v prípade ďalší posun. Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia PZ na základe nových skutočností rozšíril obvinenie o ďalšie osoby, jednu colníčku za zločin prijímanie úplatku (trestná sadzba päť až 12 rokov) a trom mužom za zločin podplácania (trestná sadzba dva až päť rokov), pokračovala Baloghová.

Organizovaná skupina sa zaoberala pašovaním cigariet z Ukrajiny na územie Slovenska. Podľa zistení polície mali Oleksandr S., Ján B. a Eduard K. po predchádzajúcej dohode s colníčkou naložiť do motorového vozidla na Ukrajine cigarety rôznych značiek a v priebehu roka 2012 a 2013 ich previezť cez hraničný priechod Vyšné Nemecké. Konať tak mali v rozpore so zákonom o spotrebnej dani z tabakových výrobkov. Colníčke mali poskytnúť úplatok podľa dohody, vložený do cestovného pasu. Vyšetrovanie aj naďalej pokračuje, nie je vylúčené vznesenie obvinenia i voči ďalším osobám a aj z ďalších skutkov, dodala hovorkyňa Prezídia PZ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies