Navaľnyj je v kritickom stave, chystá sa jeho prevoz do Nemecka

NETKY.SK • 21 August 2020, 09:05 • 2 min
Navaľnyj je v kritickom stave, chystá sa jeho prevoz do Nemecka

OMSK - Lekári v nemocnici v ruskom meste Omsk v piatok uviedli, že prevoz opozičného politika Alexeja Navaľného do inej nemocnice nie je v súčasnosti možný z dôvodu nestabilného zdravotného stavu po jeho údajnej otrave.

slovakia

left justify in out

Navaľného hovorkyňa Kira Jarmyšová na Twitteri uviedla, že zákaz prevozu je priamym ohrozením jeho života. "Jeho zotrvanie v omskej nemocnici bez potrebného vybavenia a stanovenia diagnózy je životu nebezpečné," napísala.

 

Názor politikovej manželky 

Jarmyšová takisto oznámila, že lietadlo, vyslané na prevoz Navaľného na liečbu do Nemecka, má čoskoro pristáť v Omsku. Politikova manželka Julia tvrdí, že lekári držia Navaľného na klinike preto, aby chemikálie, ktoré sa nachádzajú v tele, "zmizli".

 

 

Presun 

Lietadlo zdravotníckej služby odštartovalo z bavorského mesta Norimberg krátko po 3.00 h miestneho času. Predstaviteľ jednej z nemeckých mimovládnych organizácií ešte predtým pre AFP povedal, že Navaľného je pripravená prijať renomovaná berlínska nemocnica Charité.

 

img

 

Navaľnyj (44) pocítil vo štvrtok nevoľnosť počas letu zo sibírskeho mesta Tomsk do Moskvy a neskôr stratil vedomie. Lietadlo núdzovo pristálo v Omsku a politika následne previezli do miestnej nemocnice.

 

Otrava

Podľa Jarmyšovej bol Navaľnyj pravdepodobne otrávený neznámou toxickou látkou, ktorá bola pridaná do šálky čaju. Navaľnyj tento čaj pil na letisku pred odletom a podľa Jarmyšovej to bolo jediné, čo ráno vypil.

 

img

 

Typický opozičný politik 

Navaľnyj je ostrým kritikom súčasného ruského prezidenta Vladimira Putina a v minulosti bol viackrát zadržaný. Takisto bol terčom opakovaných vyhrážok.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies