Úradník pre ochranu detí mal 15-ročnú dievčinu chrániť. Namiesto toho s ňou flirtoval, a skončil vo väzení

NETKY.SK • 9 Marec 2021, 10:34 • 2 min
Úradník pre ochranu detí mal 15-ročnú dievčinu chrániť. Namiesto toho s ňou flirtoval, a skončil vo väzení

QUEENSLAND - Bývalý úradník pre ochranu detí v Queenslande bol odsúdený na dva roky väzenia za kurióznu starostlivosť o dospievajúce dievča.

slovakia

left justify in out

Matthew Paul Hockley sa s 15-ročnou obeťou stretol, keď vyšetroval jej nahé fotografie, ktoré sa údajne šírili v jej škole. S dievčaťom nadviazal rozhovor cez Snapchat a dvojica si za tri týždne vymenila viac ako 1 000 správ. Informoval portál portál abc.net.au.

 

img

 

Hockley vinu nepriznal a obhajoval správy, ktoré dievčaťu zasielal, ale označil ich tiež za „veľmi nevhodné“ a „zle načasované“Súd podľa vypočutia uviedol, že 15-ročné dievča označil za „roztomilé“ a „krásne“, a spomenul podľa ABC sexuálne vzťahy dievčat so „staršími mužmi“ .

 

Napriek tomu porote povedal, že s dievčaťom nikdy nehovoril s úmyslom mať s ňou sex. „Mojou úlohou je chrániť deti, nie im ublížiť,“ uviedol.

 

Minulý týždeň ho súd obvinil zo zámeru zneužiť maloletú osobu a zo zneužitia internetu na získanie maloletej. Porota ho však oslobodila z prvého z obvinení.  Sudca Bernard Porter o priestupkoch uviedol: "Sexuálne správy boli nepravidelne striedané s bežnou komunikáciou. Nebolo to až tak závažné."

 

Samotná skutočnosť, že osoba, ktorá je pod prísahou, by sa zapojila do takéhoto konania, je odporná. Ešte horšie je, že bol úradníkom, ktorý ochraňuje deti.  Úplne najhroší je fakt, že zradil aj svoje povolanie, aj mladé dievča, s ktorým prišiel do styku,“ povedal sudca.

 

 

Ako to dopadlo?

Hockley bol odsúdený na dva roky za mrežami, ale podmienečné prepustenie bude mať o osem mesiacov. Možno mu pomohlo aj to, že je ženatý, má dve deti a čistú minulosť. 

 

Jeho právnik tvrdil, že Hockley utrpel emocionálnu ujmu z „verejnej hanby“, pretože jeho zločin prepierali médiá. „S tým bude vždy konfrontovaný,“ uviedol.

 

Matka obete, pani Gearyová, povedala súdu, že k priestupku došlo „úmyselne“, a tvrdila, že by mal dostať skutočný trest odňatia slobody. Sudca Bernard Porter pri vynášaní trestu označil Hockleyho priestupok za „odporný“, uviedol však, že „bol na dolnej hranici rozsahu“. Pred súdom matka obete poďakovala vyšetrovateľom uviedla, že „obnovili dôveru v políciu“.

 

„Stretnutie s týmito detektívmi ma prinútilo uvedomiť si, že v policajnej službe sú ľudia, ktorí sú tam zo správnych dôvodov,“ povedala a dodala, že je vďačná za to, že jej dcéra priznala.

 

„Som šťastná, že sa táto kapitola uzavrela a tešíme sa, že túto traumatizujúcu udalosť za sebou môžeme dať,“ uviedla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies