Portorická hviezda Daddy Yankee končí s doterajšou kariérou a chce žiť pre Boha

NETKY.SK • 8 December 2023, 15:45 • 2 min
Portorická hviezda Daddy Yankee končí s doterajšou kariérou a chce žiť pre Boha

Šokujúci zvrat nadobudla pred pár dňami jedna z najúspešnejších kariér v histórii latino popu a reggaetonu.

slovakia

left justify in out

Daddy Yankee, portorická hviezda, spevák, ktorý pomohol reggaetonu stať sa celosvetovým fenoménom a preslávil sa hitmi ako Gasolina či Despacito (na ktorom spolupracoval s Luisom Fonsim) vyhlásil, že sa vzdáva svojho postu popovej hviezdy a chce sa venovať Bohu a svojej kresťanskej viere.

Štyridsaťšesťročný spevák, vlastným menom Ramón Rodríguez, povedal o svojich plánoch na svojom poslednom koncerte, ktorý sa konal tento týždeň v portorickom koloseu José Miguela Agrelota. "Nehanbím sa povedať celému svetu, že Ježiš žije vo mne a že ja budem žiť pre neho!" povedal v španielčine pred jasajúcim davom. "Dlhé roky som sa snažil zaplniť dieru vo svojom živote, ktorú však nikto nedokázal zaplniť. Snažil som sa nájsť zmysel, mnohokrát sa zdalo, že som šťastný, že som dosiahol všetko, čo tento svet považuje za dôležité. Ale niečo mi stále chýbalo, aby som sa cítil úplný."

Dodal, že má v úmysle využiť "nástroje, ktorými disponuje, ako je hudba, sociálne siete, platformy, mikrofón - všetko, čo mi dal Ježiš - pre jeho kráľovstvo".

Rodríguez tento týždeň odohral v Portoriku štyri koncerty na záver svojho rozlúčkového turné, počas kterého predstavil svoj posledný popový album Legendaddy z roku 2022. Ukončil tak jednu z najúspešnejších a najvplyvnejších hudobných kariér v histórii Latinskej Ameriky.

Svoj debutový album No Mercy  vydal v roku 1995, ktorým tak predurčil spojenie amerického hip-hopu s karibským dancehallom, aby vznikol chytľavý reggaeton. Jeho skladba Gasolina z r. 2004 pre mnohých zostáva definujúcou reggaetonovou hymnou.

Ďalej nahrával s americkými hviezdami ako Snoop Dogg a will.i.am či Marc Antony. V roku 2017 bol súčasťou jednej z komerčne najúspešnejších skladieb všetkých čias - Despacito portorického speváka a skladateľa Luisa Fonsiho, pre ktorú Rodríguez vytvoril typickú melodickú a energickú linku. Jej popularitu ešte zvýšil remix s Justinom Bieberom a Despacito sa nakoniec dostalo na prvé miesto v 47 krajinách sveta.

Po skončení svojho vôbec posledného reggaetonového koncertu na zaplnenom Coliseo de Puerto Rico v San Juane sa hviezda poďakovala fanúšikom za podporu a vyzvala ich, aby "nasledovali Ježiša Krista, ktorý je cesta, pravda a život", pričom nad štadiónom preletela skupina dronov, ktoré vytvorili tvar kríža.

Daddy Yankee nie ie prvou reggaetonovou hviezdou, ktorá sa vzdala hudby pre život viery – len tak nasleduje kroky ďalších umelcov tohto žánra ako El General, Héctor El Father, Julio Voltio a Jomar El Caballo Negro. Minulý rok využil aj portorický raper Farruko koncert v Miami na to, aby sa ospravedlnil za vulgárne texty vo svojich skladbách a rozhovoril sa priamo na pódiu o svojej viere.

Nie sú jediní. Harlemský raper Ma$e známy zo spolupráce s Puff Daddym tiež pred rokmi verejne vyhlásil, že našiel Pána a namiesto toho, aby "viedol ľudí, priateľov, deti a ostatných na cestu do pekla", sa vzdáva rapu. Vrátil sa k svojmu rodnému menu Mason Durell Betha a dnes vedie život vo viere.

Verejne sa ku Kristovi ako svojmu pánovi vyznáva bývalý narkoman a alkoholik, líder skupiny Korn Brian Welsh, tento rok sa nahlas ku kresťanstvu priznal aj Alice Cooper, hudobníčka Kat von D sa dala tento rok verejne pokrstiť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies