Polícia chytila dílerov drog,skrývali ich i pod koreňmi stromov

NETKY.SK • 5 September 2014, 11:26 • 2 min
Polícia chytila dílerov drog,skrývali ich i pod koreňmi stromov

BRATISLAVA - Žilinská polícia zadržala v uplynulých dňoch pri akcii na Orave dvoch dílerov drog. Dvojica mužov z Dolného Kubína od septembra 2012 predávala a distribuovala v meste marihuanu, agentúru SITA informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

slovakia

left justify in out

Drogu 28-ročný Roman nakupoval od ľudí z Čiech a následne ju skrýval na rôznych miestach v Dolnom Kubíne. Počas akcie polícia prehľadala Kiu Ceed, v nej takisto našla drogu, ktorú Roman prevážal. Ďalšiu marihuanu policajti zaistili v lesnom poraste nad Gacelskou cestou v meste, aj tam ju zadržaný muž ukrýval. Polícia zaistenú rastlinu poslala na expertízu. Podľa predbežných zistení droga obsahovala účinnú látku tetrahydrokanabinol. Z preskúmaného množstva by bolo možné vyrobiť 827 až 2 510 dávok. Druhý zadržaný 28-ročný Róbert si zaobstaral drogu v dvoch mikroténových vreckách, prechovával ich v taške v skrini v byte, v ktorom býval. Látku počas domovej prehliadky zaistili a tiež poslali na expertízu, z daného množstva by bolo možné vyrobiť 607 až 1 820 dávok. Oboch mužov vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Zároveň na nich spracoval podnet na návrh na vzatie do väzby. V prípade preukázania viny im hrozí desať až pätnásť rokov za mrežami.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies