AKTUALIZOVANÉ: Dopravcovia, ktorí ráno zablokovali Úrad vlády, žiadajú pomoc od štátu

NETKY.SK • 21 September 2021, 10:49 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Dopravcovia, ktorí ráno zablokovali Úrad vlády, žiadajú pomoc od štátu

BRATISLAVA - Cieľom utorkovej neohlásenej protestnej jazdy súkromných autobusových dopravcov v hlavnom meste je zasadnúť za rokovací stôl s ministrom dopravy a výstavby Andrejom Doležalom (nominant Sme rodina) o ďalšej finančnej pomoci.

slovakia

left justify in out

Aktualizované 21. septembra 14:41

 

Informovala o tom Únia súkromných autobusových dopravcov (ÚSAD). V priebehu rána zablokovali cestu pred Úradom vlády SR, kde museli premávku koordinovať. Následne sa presúvali pred budovu parlamentu, kde sa stretli s predsedom Národnej rady SR Borisom Kollárom (Sme rodina).

 

Súkromní autobusoví dopravcovia by chceli s ministrom dopravy rokovať o pokračovaní finančnej podpory na zmiernenie vplyvov koronakrízy vo svojom odvetví. "Dopravcovia majú od začiatku tohto roka tržby na úrovni 10 až 30 percent. Takže preto sme tu a hlásime sa o to, že aj tento sektor hospodárstva potrebuje pomoc," informovala medzitým organizácia na sociálnej sieti.



Rezort dopravy v reakcii na protestnú akciu autobusových dopravcov v utorok uviedol, že politické aktivity zásadne nekomentuje. "Autobusovým dopravcom už v minulosti bola poskytnutá pomoc a ako sme pred pár dňami informovali, ďalšia schéma pomoci sa aktuálne pripravuje," dodal hovorca ministerstva dopravy Ivan Rudolf.

Ministerstvo dopravy ešte 10. septembra informovalo, že na jeseň spustí ďalšiu pomoc pre nepravidelnú autobusovú dopravu (zájazdy) a medzinárodnú pravidelnú autobusovú dopravu. Podpora bude určená pre autobusových dopravcov zasiahnutých reštriktívnymi opatreniami v súvislosti s pandémiou COVID-19.

 

Toto rozhodnutie je výsledkom rokovaní so Združením cestných dopravcov SR ČESMAD Slovakia, ako aj na základe pozorovania vývoja situácie v dotknutých oblastiach.

"Sme pripravení poskytnúť ďalšiu pomoc pre autobusárov. Pomoc bude zameraná na zájazdovú, teda nepravidelnú autobusovú dopravu, ako aj na pravidelnú medzinárodnú autobusovú dopravu," povedal minister dopravy a výstavby Andrej Doležal.

 

"Pripravujeme tiež veľkú schému pomoci pre veľké podniky z tejto oblasti," uviedol minister. Pomoc pre zájazdovú dopravu v minulom roku vyplácal rezort hospodárstva, pokračovanie schémy pomoci za rok 2021 prechádza po dohode na ministerstvo dopravy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies