Pojednávanie s Hedvigou Malinovou zrušili, ospravedlnila sa

NETKY.SK • 28 September 2015, 12:01 • 2 min
Pojednávanie s Hedvigou Malinovou zrušili, ospravedlnila sa

NITRA – Na Okresnom súde v Nitre sa mal dnes začať súdny proces s Hedvigou Malinovou Žákovou, ktorá je obvinená z krivej výpovede. Pojednávanie sa však nekonalo, súd akceptoval dôvody, pre ktoré sa Hedviga Malinová Žáková prostredníctvom svojich obhajcov ospravedlnila.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval hovorca Krajského súdu v Nitre Mário Pivarči, „celodenne sa stará o svoju novonarodenú dcéru, ktorá sa narodila 25. júla 2015, a okrem toho sa v mieste svojho bydliska v Maďarskej republike stará o dve maloleté deti“. Termín ďalšieho pojednávania momentálne nie je známy.


Prípad Hedvigy Malinovej Žákovej sa ťahá už deväť rokov. Hedviga ešte ako študentka univerzity 25. augusta 2006 polícii oznámila, že ju v Nitre cestou do školy napadli dvaja holohlaví mladíci za to, že hovorila po maďarsky. Polícia pod vedením vtedajšieho ministra vnútra Roberta Kaliňáka vyšetrovanie kauzy uzavrela s tým, že študentka si útok vymyslela. V roku 2010 za vlády Ivety Radičovej s ňou Slovensko uzatvorilo zmier na Európskom súde pre ľudské práva. Hedviga Malinová Žáková sa presťahovala zo Slovenska do maďarského Győru a od roku 2013 je maďarskou občiankou. V apríli 2014 na ňu podala generálna prokuratúra obžalobu za krivú výpoveď. Prezident SR Andrej Kiska povedal, že ak Hedvigu Malinovú Žákovú súd odsúdi, udelí jej milosť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies