Messi sa rozplakal na tlačovej konferencii, potvrdil odchod z Barcelony

NETKY.SK • 8 August 2021, 15:13 • 2 min
Messi sa rozplakal na tlačovej konferencii, potvrdil odchod z Barcelony

BARCELONA – Jedna veľká éra sa definitívne končí. Argentínsky futbalový virtuóz Lionel Messi potvrdil na dnešnej tlačovej konferencii odchod z klubu, v ktorom strávil 21 rokov. Nevyhol sa ani slzám.

slovakia

left justify in out

Messi musel v katalánskom veľkoklube skončiť kvôli finančným pravidlám španielskej najvyššej súťaže napriek tomu, že chcel za Barcelonu hrať naďalej. „Je to náročné. Rok a pol hráme bez divákov, chcel som sa rozlúčiť so všetkým, čo k tomu patrí. Barcelone som dal od prvého do posledného dňa všetko. Dúfam, že sa jedného dňa vrátim, sľúbil som to deťom. Chcem pomôcť tomuto klubu, aby bol najlepší,“ povedal počas emotívnej rozlúčky.

 

 

„Som naozaj smutný, pretože som odísť nechcel. Milujem Barcelonu a prial som si zostať. Nemôžem byť pyšnejší na to, čo som v tomto meste dokázal a zažil. Ďakujem všetkým, ktorí nám pomohli. Vyrastal som s hodnotami tohto klubu. Snažil som sa správať skromne a s rešpektom. Dúfam, že okrem trofejí po mne v klube ostane aj toto,“ uzavrel.

 

S Messim sa pred štadión Camp Nou prišli rozlúčiť stovky fanúšikov blaugranas, ktorí len ťažko nesú odchod svojho obľúbenca. Messi bol na odchode z Barcelony už po skončení sezóny 2019/2020, v ktorej klub nezískal žiadnu trofej a v Lige majstrov utrpel debakel 2:8 proti Bayernu Mníchov. Messiho nespokojnosť s vtedajším vedením vyvrcholila jeho žiadosťou o odchod, ktorú manažmentu zaslal faxom. Po návrate bývalého prezidenta Laportu do funkcie sa však situácia upokojila a argentínsky reprezentant bol odhodlaný v mužstve svojho srdca zotrvať.

 

 

Barcelona bojuje obrovskými dlhmi vo výške 1, 173 miliardy eur a keďže sa vedeniu nepodarilo znížiť výdaje na platy hráčov tak, aby sa udržala v rovine finančného fair play La Ligy, musela sa rozlúčiť so svojou ikonou. Kam budú viesť ďalšie kroky Messiho zatiaľ známe nie je, najreálnejšie ale vyzerá jeho presun do parížskeho Saint-Germain. Podľa magazínu L´Equipe by mal buď dnes večer alebo zajtra ráno odcestovať do francúzskej metropoly na zdravotnú prehliadku, po ktorej podpíše v novom pôsobisku kontrakt.

 

 

„Keď vyšla tlačová správa o mojom odchode, ozvalo sa mi viacero záujemcov. V tejto chvíli nie je nič uzavreté, s nikým som sa nedohodol. Diskusie ale prebiehajú. Ak mi bude telo slúžiť aj naďalej, budem chcieť hrať na najvyššej úrovni,“ prezradil Messi, ktorý v júli doviedol Argentínu k prvému triumfu na Copa América od roku 1993.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies