Pracovní kútik v spálni – áno či nie?

NETKY.SK • 29 Október 2019, 12:00 • 2 min
Pracovní kútik v spálni – áno či nie?

Aj vy chodíte do postele s notebookom a snažíte sa dokončiť to čo ste v práci nestihli ešte skôr než zaspíte? Pokiaľ sa to stáva len občas je všetko v poriadku. Ak sa ale tento rituál stal každodenným zvykom určite ste už rozmýšľali nad zriadením pracovného kútika v spálni.

slovakia

left justify in out

Spálňa, alebo pracovňa?

Spálňa je miestnosť, kde sa okrem nočného odpočinku nezdržujeme. Tento pokojný, tichý a nikým počas dňa nerušený priestor je ideálny na vytvorenie pracovného kútika. Okrem postele, skríň a nočných stolíkov tam nie je iný nábytok. Jeden malý stolík, na ktorý príde počítač a kreslo sa tam určite zmestia.

 

Pravdou ale je, že spálňa je na spanie a teda na odpočinok. Keď sa vám chce večer spať idete do tejto miestnosti aby ste sa poriadne vyspali. Ak si ale miesto spánku zapnete počítač ospalosť prejde a vy si neoddýchnete. Možno máte v pláne využívať pracovný kútik len počas dňa, ale ani sa nenazdáte a zistíte, že ste v ňom až do neskorých večerných hodín.

 

Ako už bolo vyššie spomínané, ak skôr než zaspíte sa občas venujete pracovným povinnostiam, alebo len surfujete na internete s priateľmi môžete mať problém – kam odložiť notebook v noci. Nočný stolík je už plný – mobil, budík, hodinky ... tam sa nezmestí. Ideálnym riešením môže byť konferenčný stolík. Konferenčné stolíky sú vhodným kusom nábytku nielen do obývačiek, ale aj spální, kancelárií a ďalších miestností. Môžete si vybrať z rôznych štýlov, materiálov, rozmerov a prevedenia taký, ktorý najlepšie zapadne a bude ladiť s ďalšími kusmi nábytku. Čiastočne vám nahradia aj pracovný stôl, takže v prípade potreby ho môžete použiť. Rozhodne pri ňom ale nepracujte dlhé hodiny – odniesla by si to vaša chrbtica.

 

Počítač – ohrozuje dobrý spánok

Veľmi to ale s prácou na počítači v posteli nepreháňajte. Modré svetlo, ktoré obrazovka počítača a aj televízora vyžaruje neprospieva dobrému spánku. Toto svetelné spektrum vás preberie a zaženie ospalosť. Aj keď budete unavení, spať dobre nebudete, čo pocítite hneď na druhý deň.Miesto zriadenia pracovného kútiku v spálni investujte do kvalitnej postele a nezabudnite ani na matrace. Od nich totižto záleží ako sa vyspíte a ako sa vám bude dariť v práci ďalší deň.

 

Dobrá rada na záver – ak sa chcete naozaj dobre a kvalitne vyspať nemala by byť v miestnosti kde spíte žiadna elektronika – televízor, počítač, a aj mobilný telefón by ste mali mať čo najďalej od postele.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ella marketing

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona