Nigérijčan Johnson Nsumoh Kalu sa vracia do najvyššej súťaže. Stal sa hráčom FC ViOn

NETKY.SK • 16 Júl 2023, 20:00 • 2 min
Nigérijčan Johnson Nsumoh Kalu sa vracia do najvyššej súťaže. Stal sa hráčom FC ViOn

ZLATÉ MORAVCE - Nigérijský futbalista Johnson Nsumoh Kalu podpísal zmluvu s FC ViOn. Zlaté Moravce sa dohodli s novým hráčom na ročnej spolupráci.

slovakia

left justify in out

Nigérijský krídelník má skúsenosti s najvyššou slovenskou súťažou. Počas dvoch sezón obliekal dres Spartaka Trnava, kde začínal ako 18-ročný, potom pôsobil na Malte a naposledy hrával za FC Slovan Galanta.

Jonhson Kalu prešiel skúškou ViOnu: ,,Príprava bola výborná, každým tréningom a zápasom sa dostávam do dobrej formy. Som rád, že som zaujal trénerský tím, ktorý si ma tu chcel nechať. Verím, že to bude pre všetky strany úspešná spolupráca,” vraví 22-ročný Nigérijčan.


Mladý ofenzívny hráč je v očakávaní a teší sa na novú sezónu: ,,Čaká nás už len posledný zápas v príprave a potom sa začne tá najkrajšia časť sezóny. Teším sa, že si po dvojročnej pauze zahrám najvyššiu súťaž na Slovensku, som naplno pripravený pomôcť tímu v každom zápase,” uzavrel 170-centimetrov vysoký novic v tíme trénera Cifraniča.

Kalu začínal v slovenskej lige ešte ako tínedžer. "Pamätáme si ho ešte keď v dorasteneckom veku začínal v Trnave. Potom spravil možno nie najsprávnejšie futbalové kroky a prestúpil na Maltu. Teraz sa vrátil, ukazuje sa silnejší, lepší a pripravenejší. Je úplne iný typologicky ako ďalší naši krídelníci. Je silný v hre jeden na jeden, má slušný dribling a je silný na lopte. Usadil sa pri Trnave, oženil sa so Slovenkou, má pohodu a podporu aj v súkromí. Tešíme sa naňho," povedal generálny manažér klubu Marek Ondrejka.

Johnson Nsumoh Kalu bude nosiť dres s číslom 10



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
FC ViOn Zlaté Moravce / Marek Nemček Foto: FC ViOn Zlaté Moravce
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies