Radim Rulík nahradí Kariho Jalonena na poste trénera českej hokejovej reprezentácie

NETKY.SK • 29 Jún 2023, 17:45 • 2 min
Radim Rulík nahradí Kariho Jalonena na poste trénera českej hokejovej reprezentácie

PRAHA - Fín Kari Jalonen už nie je tréner českej hokejovej reprezentácie. Jeho nástupca bude doterajší kouč reprezentačnej dvadsiatky Radim Rulík.

slovakia

left justify in out

Fín Kari Jalonen už nie je tréner českej hokejovej reprezentácie. Výkonný výbor tamojšieho hokejového zväzu vo štvrtok odvolal z funkcie celý trénerský štáb národného tímu pomerom hlasov 9:2. Jeho nástupca bude doterajší kouč reprezentačnej dvadsiatky Radim Rulík. Okrem Jalonena skončili aj jeho asistenti Libor Zábranský a Martin Erat.

 

Spolu s Rulíkom sa do A-tímu presunú Marek Židlický a Jiří Kalous i tréner brankárov Ondřej Pavelec. Na pozíciu generálneho manažéra reprezentácie sa po roku vrátil Petr Nedvěd, doterajší GM Martin Havlát bude jeho asistent. Po nevýrazných výkonoch českého tímu na tohtoročných MS, kde sa jeho púť skončila už vo štvrťfinále, rokoval zväz o budúcnosti Jalonena predtým už dvakrát. O jeho definitívnom konci pred budúcoročným svetovým šampionátom na domácej pôde v Prahe a Ostrave rozhodol až teraz. "Ja osobne som bol už jednoznačne rozhodnutý po MS. A keby som nemusel podliehať kolektívnemu rozhodnutiu, urobil by som finálne rozhodnutie skôr," vysvetlil pre portál sport.cz Alois Hadamczik, šéf českého hokejového zväzu.

 

Jalonen pôsobil na striedačke českého národného tímu od marca 2022, v tom istom roku Česi vybojovali prvý cenný kov na MS po desiatich rokoch (bronz). Na nedávnom šampionáte v Tampere a Rige obsadili až ôsmu priečku. Po predčasnom ukončení zmluvy bude musieť zväz zaplatiť 63-ročnému Fínovi odstupné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies