Pohostinní ľudia, chutná kuchyňa a krásne pamiatky. Prečo sa aspoň raz v živote vybrať do Indie?

NETKY.SK • 18 November 2023, 19:05 • 2 min
Pohostinní ľudia, chutná kuchyňa a krásne pamiatky. Prečo sa aspoň raz v živote vybrať do Indie?

India priťahuje po celý rok milióny cestovateľov z celého sveta na lákavý výlet. Existuje veľa dôvodov, prečo ju navštíviť – či už sú to hory, pláže alebo stojaté vody, výlety za divou zverou alebo dobrodružné aktivity, odľahlé ostrovy či rušné metropoly, kulinárske špeciality, miestne nápoje, duchovné dovolenky alebo romantické dovolenky. Prečítajte si viac v našom krátkom zozname.

slovakia

left justify in out

Len málo krajín na svete zanechá na cestovateľa taký hlboký a trvalý dojem ako India. Vrstvami za vrstvami histórie snáď neexistuje žiadna iná krajina na Zemi, ktorá by bola domovom takých výrazných kontrastov ako India. 

Pohostinní ľudia

Miestni ľudia v Indii, najmä vo vidieckych oblastiach, sú jedni z najláskavejších a najpohostinnejších ľudí, s ktorými sa môžete stretnúť na cestách. Či už ste pozvaní do miestneho domova na tradičné jedlo, alebo sa len jednoducho túlate po uliciach a stretnete deti hrajúce sa, určite sa vás dotkne prívetivosť miestnych obyvateľov.

Tádž Mahal

Tádž Mahal, jeden zo siedmich divov sveta, je najikonickejším symbolom Indie a je pravdepodobne najznámejšou pamiatkou na svete. Táto „slza na tvári večnosti“, ktorú postavil cisár Shah Jahan ako spomienku na svoju obľúbenú manželku, je všeobecne považovaná za jeden z najkrajších architektonických divov, aké boli kedy vytvorené. Návšteva tohto mramorového skvostu by mala byť na zozname každého cestovateľa.

Miestna kuchyňa

Indovia berú svoje jedlo veľmi vážne a kuchyňa, rovnako ako samotná krajina, je neskutočne rozmanitá.
Na severe ochutnáte veľa hustých, krémových karí, ktoré sú stredne pikantné. Medzi časté obľúbence patrí baranie rogan josh, parathas a tandoori kura. 

Jedlo na severe je silne ovplyvnené perzským a mughlajským štýlom varenia. Juhoindická kuchyňa sa bežne vyznačuje používaním surovín akokokos, morské plody a ryža a je pikantnejšia ako jedlá na severe. Medzi časté obľúbené južné jedlá patrí masala dosas a rybie kokosové kari.

O vegetariánov je v Indii dobre postarané aj kvôli veľkému podielu hinduistov, ktorí sú vegetariáni.

História a architektúra

India je výnimočne krásna a architektonicky rôznorodá krajina plná pevností, palácov, mešít, chrámov, pamiatok a starovekých ruín. Architektonické štýly sa vyvinuli pod vplyvom nespočetných dynastií, ako aj koloniálneho obdobia. V súčasnosti je v celej krajine 32 miest zapísaných na zozname svetového dedičstva UNESCO, vďaka čomu je India pokladnicou pre milovníkov histórie a nadšencov dizajnu.

Nádherná príroda

Ako vieme, India je zmesou všetkých druhov atrakcií a jednou z nich je príroda. Pre milovníkov prírody je India tým správnym miestom, kde vám príroda umožní oddychovať v príjemnej atmosfére. Prevažne cudzinci chceli navštíviť Indiu za prírodným rajom a nezabudnuteľnou dovolenkou strávenou v kráse prírody. Turistickými atrakciami sú rôzne vodopády, jazerá, rieky, horské stanice atď.

Niektoré jazerá v Indii s krásnymi parkami sú vhodným miestom pre fotografov, milovníkov vtákov a hľadačov prírody.
Horské stanice v Indii sú známe príjemným a blaženým prostredím. Na Hill Stations lákajú najmä turistov kvôli krásnej atmosfére na najvyšších kopcoch. Atmosféra na horských staniciach je veľmi chladná a mrazivá. Preto je India rajom pre prírodu a turizmus.

Zdroje:

https://worldofwanderlust.com/10-reasons-why-you-need-to-travel-to-india-this-year/

https://www.deccanodysseytrains.com/blog/top-10-reasons-india-next-travel-destination/

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies