BLESKOVÁ SPRÁVA: V Košiciach vybuchol plyn, príčinu vidia vo vianočnom zvyku

NETKY.SK • 9 December 2020, 22:00 • 2 min
BLESKOVÁ SPRÁVA: V Košiciach vybuchol plyn, príčinu vidia vo vianočnom zvyku

Do roka a do dňa, ako sa hovorí, je tu opäť prípad výbuchu plynu. Opäť na východe Slovenska.

slovakia

left justify in out

Tentokrát ide o mesto Košice. Ako informuje denník N, v paneláku na Ovručskej ulici v Košiciach vybuchol plyn ako následok požiaru. 

Nie sú hlásené žiadne zranenia, ale osem osôb sa nachádza v nemocnici. Príčinou požiaru má byť obľúbený symbol predvianočného obdobia – Adventný veniec. Práve od sviečky na tomto venci, ako informuje portál, sa mal chytiť a rozšíriť oheň. Nasledoval výbuch plynu, ktorý vyrazil okná. Z bytovky už hasiči dostali 33 osôb do bezpečia.

 

Denník dodal, že radnica sa postavila k situácii rýchlo a poskytla náhradu obytovania. Využilo ho 5 ľudí. "Obyvateľom umožnili ísť do bytov a zobrať si potrebné veci. Byty od 5. poschodia vyššie sú zadymené, ale nie zničené. Ostatne zatopené, ale nezhoreli," dodal denník s tým, že všetrovať požiar sa začne vo štvrtok.

 

 

Slovenskom otriasol hlavne prípad spred roka, keď 6. decembra 2019 vybuchol plyv v bytovke na Mukačevskej ulici, čo prinieslo množstvo mŕtvych a zranených. Bytovka je už zdemolovaná, pretože po výbuchu a následnom požiari by už nedostala schválenie statikom na jej ďalšiu prevádzku.

 

Prečítajte si aj reakciu primátora Košíc.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies