Dovozca plynu Uniper potrebuje úverovú linku vo výške 8 miliárd eur

NETKY.SK • 20 Júl 2022, 16:42 • 2 min
Dovozca plynu Uniper potrebuje úverovú linku vo výške 8 miliárd eur

BERLÍN – Najväčší nemecký dovozca ruského plynu Uniper, potrebuje úver vo výške 8 miliárd eur od štátnej rozvojovej banky KfW na zabezpečenie likvidity.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z dokumentu parlamentného výboru pre klimatické opatrenia a energetiku. TASR správu prevzala z DPA. Uniper, ktorý tvrdo zasiahlo zníženie dodávok plynu cez plynovod Nord Stream 1, tento týždeň oznámil, že už úplne vyčerpal núdzový úver vo výške 2 miliárd eur od KfW a žiada ďalšie pôžičky.

 

 

      

Spoločnosť totiž v snahe plniť svoje zmluvy pristúpila k nákupu drahšieho plynu na trhu, čo viedlo k problémom s likviditou. Vláda v súčasnosti pracuje na balíku pomoci pre Uniper.

 

      

Podľa dokumentu parlamentného výboru Uniper potrebuje úver vo výške 8 miliárd eur na zabezpečenie krátkodobej likvidity, ako aj na zabezpečenie svojich maržových pozícií. Hovorca Uniperu sa k správe odmietol vyjadriť.

 

      

Fínska vláda v tejto súvislosti uviedla, že majoritný akcionár Uniperu - spoločnosť Fortum, ktorej väčšinovým vlastníkom je fínska vláda, sa nebude podieľať na akýchkoľvek záchranných opatreniach pre nemeckú energetickú spoločnosť.

 

Možno vás zaujme: Boris Johnson sa lúčil v parlamente: „Hasta la vista, baby“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona