Extázu v hodnote takmer 124 000 eur chcel poslať do zahraničia

NETKY.SK • 23 Máj 2023, 11:45 • 2 min
Extázu v hodnote takmer 124 000 eur chcel poslať do zahraničia

TRENČÍN - Polícia v Trenčíne zadržala zásielku s naozaj špeciálnym obsahom. Mladistvý páchateľ chcel pomocou prepravnej spoločnosti a s využitím ďalších osôb zaslať balík s drogami do Spojeného kráľovstva. Informovala o tom policajná hovorkyňa krajského riaditeľstva v Trenčíne Katarína Kuzmová.

slovakia

left justify in out

Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania polícia zistila, že páchateľ si neoprávnene zadovážil omamné a psychotropné látky, konkrétne tablety s obsahom metyléndioxymetamfetamínu, ľudovo nazývané extáza. Kartónovú krabicu s extázou chcel pomocou prepravnej spoločnosti poslať do Spojeného kráľovstva. V balíku, ktorý polícia zaistila, sa nachádzali tri plastové uzatvorené vrecia tyrkysových tabletiek v tvare diamantu. 

 

Podľa predbežného vyjadrenia Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ Bratislava, zaistené množstvo zodpovedá takmer 15.500 dávkam drogy v hodnote takmer 124.000,-€. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne vzniesol obvinenie 16 ročnému chlapcovi za obzvlášť závažný zločin Nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie.

 

Za tento skutok v prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. Vzhľadom k tomu, že v tomto prípade sa jedná o mladistvého páchateľa, trestná sadzba sa v zmysle zákona znižuje na polovicu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies