REPORTÁŽ: Meky Žbirka pokrstil 3CD THE BEST OF a Songbook, na jeho podpis čakali desiatky fanúšikov!

NETKY.SK • 26 September 2020, 13:10 • 2 min
REPORTÁŽ: Meky Žbirka pokrstil 3CD THE BEST OF a Songbook, na jeho podpis čakali desiatky fanúšikov!

Legenda a stále frajer! Taký je Miro Žbirka, ktorého prezývajú slovenský Paul McCartney.

slovakia

left justify in out

Meky má na konte desiatky hitov, ktoré teraz sumarizuje výberovým albumom THE BEST OF MIRO ŽBIRKA a knihou MIRO ŽBIRKA – Songbook. Obe novinky v Bratislave pokrstil textár a básnik Kamil Peteraj.

 

Netky pri tom nemohli chýbať, pozrite si reportáž s exkluzívnymi rozhovormi s Mekym aj Kamilom Peterajom, ktorý presne v deň krstu oslavoval 75 rokov!

 

 

Meky pokračuje v rekapitulácii svojho vyše 40-ročného úspešného pôsobenia na hudobnej scéne. Po filme Meky prichádza česko-slovenská legenda s výberovým albumom THE BEST OF MIRO ŽBIRKA, ktorý na troch diskoch ponúka 68 piesní.

 

„Dostal som šancu navrhnúť väčšinu skladieb, mal som to dramaturgicky zverené, čo si veľmi cením. Tu som vychádzal z toho, čo objektívne boli hity. Keď je to Best Of, tak sa tým myslí to, že to majú byť tie najpopulárnejšie piesne. Keď som sa pozrel na to z tohto pohľadu, malo to filozofiu, že som išiel chronologicky po albumoch, bolo vidno, ktoré piesne z každého albumu sú populárne. Vždy sa snažím na taký album dostať piesne, ktoré pripadajú mne ako muzikantovi byť dobré,“ konštatuje Meky.

 

img

 

Kamil Peteraj pokrstil pred bratislavským kníhkupectvom Panta Rhei nielen 3CD, ale aj MIRO ŽBIRKA – Songbook. Na krste mali fanúšikovia možnosť si obe novinky dať aj podpísať, na autogramiádu si počkali v dlhom rade desiatky ľudí. Reprezentatívny Songbook mapuje kariéru Mira Žbirku prostredníctvom 180 textov piesní s akordovými značkami. 

 

Príbehy skladieb do knihy spracoval český publicista Vašek Hnátek. Texty sú chronologicky usporiadané na 224 stranách podľa albumu, z ktorého pochádzajú - od Balady o poľných vtákoch, až po novinku Slovenská z filmu Perinbaba a dva svety.

 

img

 

„Songbook bola vždy moja idea, vždy som o tom hovoril, najmä keď sme si nevedeli spomenúť na akordy nejakej piesne. Nie je to však jednoduché, tu nie je úplne bežné vydávať takéto knihy. Mne sa na tej knihe páči to, že zvolili chronológiu od album Doktor sen, že nie je len o akordoch a textoch, ale ku každému albumu je komentár, ktorý vychádza z rozhovorov so mnou,“ prezradil Miro Žbirka.

 

Výberový album THE BEST OF MIRO ŽBIRKA a MIRO ŽBIRKA - Songbook budú fanúšikom k dispozícii aj na Mekyho exkluzívnom CINEMA ACOUSTIC TOUR 2020.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies