Hacker sa nabúral do bezpečnostnej kamery v izbe malého dievčatka

NETKY.SK • 13 December 2019, 12:01 • 2 min
Hacker sa nabúral do bezpečnostnej kamery v izbe malého dievčatka

V Americkom mestečku sa hacker nabúral do bezpečnostnej kamery, ktorú malo nainštalovanú v detskej izbe len 8 ročné dievčatko. Skrz systém ju nabádal na zlé veci, tvrdil, že je jej kamarát.

slovakia

left justify in out

Matka dievčatka nainštalovala do jej detskej izby smart-kameru len štyri dni pred incidentom. Urobila tak, aby dcéru mala pod dohľadom počas toho, kým je na nočnej, keďže pracuje ako zdravotná sestra.

 

Dievčatko sa vyjadrilo, že si najprv myslela, že zvuky vychádzajú z izby jej sestry. Avšak neskôr pochopila, že hudba, ktorú počuje, vychádza z jej detskej izby. Keď sa malá Alyssa spýtala, kto je tam, odpovedal jej mužský hlas. "Som tvoj najlepší kamarát," odpovedal mužský hlas. "Som Santa Claus, nechceš, aby som bol tvoj najlepší kamarát?" dodal.

 

Rodičia boli našťastie doma

Muž dievčatko nabádal, aby robila zle, napríklad rozbila televízor. Rodičia boli našťastie doma a počuli svoju dcéru kričať. Kameru ihneď vypli a vrátili výrobcovi. Matka Alyssy bola zhrozená a šokovaná. "Mohli ich sledovať, ako spia sa prezliekajú," vyjadrila sa matka detí.

 

Výrobca rozbehol vyšetrovanie

Výrobca začal okamžité pátranie po hackerovi a rozbehol rozsiahle vyšetrovanie. Verejnosti radia, aby používali dvojstupňové overenie, ktoré môže zabrániť úniku dát a podobnej situácii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies