Počet obetí protivládnych protestov vo Venezuele rapídne stúpa

NETKY.SK • 27 Apríl 2017, 08:16 • 2 min
Počet obetí protivládnych protestov vo Venezuele rapídne stúpa

CARACAS - Počet obetí niekoľkotýždňových protivládnych protestov vo Venezuele sa vyšplhal na 32.

slovakia

left justify in out

Jeden 20-ročný muž zahynul v stredu po tom, ako ho do hlavy zasiahla nádoba so slzotvorným plynom, ktorý proti demonštrantom použili zložky Národnej gardy.

 

Venezuelská vláda v hlavnom meste Caracas rozmiestnila aj armádne jednotky, aby zakročili proti demonštrantom pred národnou volebnou radou a najvyšším súdom.

 

Opoziční demonštranti sa už tri týždne pokúšajú dostať k úradu ombudsmana pre ľudské práva Tareka Williama Saaba, avšak polícia a vojenské zložky ich tam doteraz nevpustili.

 

Opozícia požaduje, aby Saab zakročil proti sudcom najvyššieho súdu za prevzatie zákonodarných právomocí národného zhromaždenia. Po medzinárodnej kritike súd neskôr uznesenie stiahol.

 

Venezuelská politická kríza sa v ostatných mesiacoch vystupňovala spolu s hospodárskou krízou, ktorú sprevádza nedostatok potravín a liekov v krajine.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies