Odstupovať určite nebudem, odkázal minister vnútra Rakušan

NETKY.SK • 16 August 2022, 20:44 • 2 min
Odstupovať určite nebudem, odkázal minister vnútra Rakušan

PRAHA – Český minister vnútra Vít Rakušan v utorok uviedol, že nevidí dôvod na svoje odstúpenie z funkcie.

slovakia

left justify in out

Povedal to pred stretnutím s premiérom Petrom Fialom, ktorý od neho požaduje vysvetlenie, prečo menoval Petra Mlejnka s problematickými kontaktmi za šéfa civilnej rozviedky. Informuje o tom spravodajkyňa TASR v Prahe. Fiala by mal s ministrom vnútra hovoriť o osude Mlejnka, ktorý sa pravidelne stretával s obvineným lobistom Michalom Redlom z kauzy Dozimetr. Rakušan ho do funkcie menoval v čase, keď o týchto stretnutiach vedel.

 

 

Ani teraz ich nepovažuje za problematické a za výberom Mlejnka si stojí. Premiér chce situáciu vyriešiť tak, aby zachoval dôveru ľudí v spravodajské služby štátu. „Ja odstupovať určite nebudem, to by som tu chcel odkázať,“ povedal Rakušan s tým, že na to nevidí dôvod. Opozícia už avizovala, že ak premiér Rakušana neodvolá, bude iniciovať hlasovanie o vyslovení nedôvery vláde. „Minister Rakušan má pevné miesto v našej vláde. Nevidím dôvod na to, aby som mu neveril,“ povedal pred stretnutím Fiala. Stanovisko opozície ho podľa jeho slov neprekvapuje.

 

      

Fiala bude s Rakušanom hovoriť v rámci neformálneho rokovania vlády, ktorého hlavnou témou je energetika. Podľa Fialu budú ministri diskutovať o konkrétnom spôsobe pomoci ľuďom. Predmetom rokovania bude aj dopad energetického balíčka na štátny rozpočet. Jeho hodnota je 66 miliárd českých korún (približne 2,6 miliardy eur). Česká vláda sa v utorok po dvojtýždňových prázdninách stretáva na neformálnom zasadnutí na zámku Liblice pri meste Mělník. Očakáva sa, že rokovanie potrvá do neskorých večerných hodín.

 

Možno vás zaujme: Silné slová Fica na klamstvá NAKA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona