Po prechodnom znížení sa ceny pohonných látok opäť zvýšili

NETKY.SK • 27 Január 2024, 20:47 • 2 min
Po prechodnom znížení sa ceny pohonných látok opäť zvýšili

V polovici januára 2024 si mohli vodiči všimnúť, že ceny pohonných látok výrazne klesli. Motorová nafta sa dokonca dostala pod psychologickú hranicu 1,50 eura za liter. Na konci mesiaca je však všetko opäť inak. Ceny oboch druhov benzínov aj nafty stúpli a nachádzajú sa na úrovniach spred dvoch týždňov.

slovakia

left justify in out

Ceny opäť smerujú nahor

Pokles cien pohonných látok predávaných na čerpacích staniciach na Slovensku sa po týždni zastavil a ceny sa vrátili na úroveň z prelomu rokov 2023 a 2024. Najviac používaný 95-oktánový benzín natural sa podľa najčerstvejších údajov Štatistického úradu SR aktuálne predáva v priemere za 1,551 eura za liter. Oproti predchádzajúcemu týždňu je drahší o 2,4 centa na liter.

 

Zdražel aj drahší 98-oktánový benzín. Jeho cena sa upravila smerom nahor o rovné 3 centy, pričom aktuálne sa predáva v priemere za 1,744 centa za liter. Jeho cena je teraz navlas rovnaká ako v prvom decembrovom týždni minulého roku či v prvom januárovom týždni tohto roku.

 

Zvýšila sa tiež cena motorovej nafty, a to o 2,6 centa na liter. V priemere sa tak predávala za 1,511 eura za liter. Napriek tejto cenovej korekcii je nafta stále lacnejšia ako oba druhy na Slovensku predávaných benzínov. V minulosti to bolo samozrejmosťou, no po vypuknutí vojny na Ukrajine cena nafty vyskočila prudko nahor a jej pokles bližšie k pôvodným hodnotám je len pozvoľný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: FinReport / Štatistický úrad SR, Foto: SITA / Getty Images / iStockphoto (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies