Najväčšie prešľapy a škandály rapera Kanye Westa, ktoré otvárajú otázku jeho kontroverznej reputácie

NETKY.SK • 25 Máj 2023, 17:30 • 2 min
Najväčšie prešľapy a škandály rapera Kanye Westa, ktoré otvárajú otázku jeho kontroverznej reputácie

CALABASAS - Kanye West, slávny americký rapper, producent a módna ikona, je známy svojou schopnosťou vyvolať kontroverzie. Jeho život a kariéra boli plné prešľapov a škandálov, ktoré ho neustále obklopujú. V tomto článku sa pozrieme na niektoré z jeho najvýraznejších kontroverzií, ktoré otvárajú otázku, či je jeho kontroverzná reputácia zaslúžená.

slovakia

left justify in out

Kanye West, alebo po novom skrátene Ye, je síce často označovaný ako "živá legenda" v hudobnom priemysle, ale jeho kontroverzná povaha a výroky mu často prinášajú negatívne ohlasy. Pozrite sa s nami na niektoré jeho škandálne momenty, ktorými si pritiahol pozornosť nielen všetkých kamier navôkol, ale aj pozornosť fanúšikov či neprajníkov (alebo ak chcete, hejterov).

 

Jedným z jeho najväčších prešľapov bol incident na udeľovaní cien MTV Video Music Awards v roku 2009, keď prerušil prijímanie ocenenia Taylor Swiftovej. Jeho vyhlásenie, že "Beyoncé má najlepšie video všetkých čias", a že víťazstvo Taylor Swiftovej nebolo zaslúžené, viedlo k veľkej kontroverzii a kritike zo strany médií a verejnosti. Tento incident spôsobil veľký rozruch a otvoril otázku, či je Kanye West skutočne talentovaný hudobník alebo len hľadá pozornosť.

 

Kanyeho prerušenie ďakovnej reči Taylor Swift

 

Ye v minulosti často využíval sociálne médiá na vyjadrovanie svojich kontroverzných názorov. Jeho tweetovanie sa stalo známe v celebritnom svete a často vyvoláva vlny reakcií. Jeho verejné vyjadrenia vrátane kontroverzných politických vyhlásení a podpory bývalého prezidenta Donalda Trumpa vyvolali vlnu kritiky od fanúšikov i kolegov umelcov. Mnohí ho obviňujú z nezodpovednosti a z toho, že zneužíva svoju slávu na šírenie kontroverzných názorov bez ohľadu na následky. V súčasnosti už však Kanye netweetuje, jeho účet na Twitteri je totiž už nejaký čas suspendovaný.

 

img

Kanye West sa v minulosti vyjadril, že sa mu páči mužská energia Trumpa, a že sa v šiltovke s jeho sloganom ,,cíti ako Superman".

 

V októbri 2022 sa rapper objavil na módnej prehliadke Yeezy v Paríži v košeli s nápisom „White Lives Matter“ (protiklad ku známemu sloganu ,,Black Lives Matter"). Niekoľko modelov prehliadky malo na móle tiež rovnaké tričko. Ye neskôr obhajoval svoj výber oblečenia online a neskôr tiež mal na basketbalovom zápase svojej dcéry North oblečené tričko s rovnakým sloganom.

 

 

Jeho najväčším prešlapom boli asi jeho antisemitické vyjadrenia. Jedno z jeho takýchto vyjadrení bolo mierené na plánované rodičovstvo. Povedal v ňom: „Plánované rodičovstvo vytvorila Margaret Sangerová, známa eugenička, spolu s KKK (Ku Klux Klanom) na kontrolu židovského obyvateľstva. Keď hovorím Žid, mám na mysli 12 stratených kmeňov Juda, krv Krista, ktorí sú ľudia známi ako rasa čiernych. Toto sú skutočne naši ľudia."

 

Čo sa týka módneho priemyslu, Kanye nezaostáva šokovaním ani v tejto sfére. Jeho podpora módnej značky Balenciaga je dnes už legendárna, pričom asi najvýraznejším prvkom kontroverzie Kanyeho v módnom priemysle sú masky a kukly. Nimi sa síce preslávil ešte skôr, a to popri vydaní jeho albumu "My Beautiful Dark Twisted Fantasy". Najbizarnejšie však boli až popri jeho ére fascinácie značkou Balenciaga.

 

img

Kanye West v maske, ktorá pripomína francúzskeho Fantomasa

 

Napriek všetkým týmto prešľapom a škandálom je však Kanye West neodškriepiteľne talentovaný hudobník a producent. Jeho hudobný vplyv a kreativita sú nespochybniteľné, a to ho stavia do jedného radu s najväčšími menami v priemysle ako ja Jay Z, Busta Rhymes či Eminem. Jeho albumy, ako napríklad "The College Dropout" a "My Beautiful Dark Twisted Fantasy", získali obrovskú kritickú a komerčnú úspešnosť.

 

 Jeden z prvých Kanyeho singlov "Stronger", kde sa inšpiroval prvkami japonskej popkultúry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies