O Banskú Štiavnicu majú záujem turisti z celého sveta

NETKY.SK • 24 Júl 2019, 19:30 • 2 min
O Banskú Štiavnicu majú záujem turisti z celého sveta

BANSKÁ ŠTIAVNICA - Služby 54 ubytovacích zariadení v okrese Banská Štiavnica využilo v minulom roku celkom 37.202 návštevníkov.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z údajov Štatistického úradu SR, 79 percent tvorili domáci návštevníci, zvyšok zahraniční turisti, ktorí do mesta pricestovali najmä z Maďarska, Číny, Česka a Rakúska.

 

Eva Hajová z odboru informatiky, registrov, informačných služieb ŠÚ SR v Banskej Bystrici informovala, že priemerná cena za jedno prenocovanie dosiahla v okrese Banská Štiavnica 22,75 eur.

 

img

 

"Počet ubytovacích kapacít v okrese oproti roku 2017 stúpol o štyri zariadenia, ale celkový počet návštevníkov, ktorí ich využili, sa znížil o 584 osôb," uviedla Hajová s tým, že pokles bol zaznamenaný v prípade domácich aj zahraničných návštevníkov.

 

V Španej Doline blízko mesta kedysi ťažili meď, práve preto si Banská Štiavnica vyslúžila prívlastok "medená“ či "zem baníkov". Je taktiež svetovým dedičstvom UNESCO.

 

Stúpol počet turistov z Poľska, Francúzska a Izraela. Ako pokračoval, tradične zaznamenali v sezóne aj nárast návštevníkov z Holandska a Belgicka. V banskoštiavnickom IC sa však čoraz častejšie objavujú aj návštevníci z krajín ako Mexiko, Brazília, Južná Afrika, Austrália, Nový Zéland, ale napríklad aj z Nigérie, Peru alebo Nepálu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies