Podnikateľovi Jozefovi B. vypustil súd dôvod kolúznej väzby

NETKY.SK • 1 Jún 2021, 20:19 • 2 min
Podnikateľovi Jozefovi B. vypustil súd dôvod kolúznej väzby

BRATISLAVA - Najvyšší súdu SR obvineného Jozefa B. okrem toho ponechal vo väzbe z dôvodu útekovej väzby.

slovakia

left justify in out

Senát 1T Najvyššieho súdu SR tak na dnešnom neverejnom zasadnutí zrušil uznesenie sudkyne pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku a sám rozhodol. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová.

 

img


ŠTS vzal 5. februára do väzby podnikateľa Jozefa B., ktorý je obvinený pre pokračovací obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a zločin prijímania úplatku. Prípad súvisí s IT zákazkami na finančnej správe.

 

Akcia Mýtnik 

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala 29. januára v rámci akcie Mýtnik bývalého šéfa finančnej správy Františka I. a ďalšie osoby v súvislosti s korupciou a machináciami pri verejnom obstarávaní. Polícia v rámci akcie obvinila aj podnikateľov Michala S. a Jozefa B., ktorí sa v tom čase nachádzali v zahraničí.

 

Jozef B. ostáva vo väzbe, jeho prepustenie zamietol Najvyšší súd SR

 

Jozef B. sa na Slovensko vrátil 1. februára a následne sa 2. februára dostavil na výsluch. Polícia ho potom zadržala. Podľa medializovaných informácií musel byť Jozef B. hospitalizovaný pre zhoršený zdravotný stav.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies