Plánujete cestovať do Galanty?

NETKY.SK • 17 Január 2023, 20:30 • 2 min
Plánujete cestovať do Galanty?

Galanta - Kde sa dá v Galante dobre najesť? Kam pozvať priateľov?

slovakia

left justify in out

Galanta je malebné okresné mesto na západe Slovenska . V roku 1421 prešlo mesto do majetku šľachtického rodu Esterháziovcov, ktorí časť Galanty vlastnili nasledujúce stáročia a postavili tu viaceré významné stavby. Vlastnili aj neogotický kaštieľ, ktorý sa nachádza v prostredí mestského parku na okraji mesta. Dnešnú podobu mu dala posledná neogotická prestavba okolo roku 1860. V decembri roku 2019 bola z medzinárodného projektu Interreg Slovensko - Maďarsko obnovená celá severná veža. Dnes sa na jej prízemí nachádza tematická kaviareň s vínnou pivnicou a galériou. Na nádvorí neogotického kaštieľa sa organizuje mnoho spoločenských a kultúrnych podujatí, koncertov a mestských osláv. 

Práve sem do týchto nádherných priestorov kaštieľa Vás pozývame  na vynikajúce jedlo a príjemné posedenie. Očarí Vás elegantné prostredie, komorná atmosféra a kuchyňa založená na kvalitných, zvyčajne miestných surovinách. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies