Skutočný príbeh: Covidový zázrak!

NETKY.SK • 4 Január 2022, 07:42 • 2 min
Skutočný príbeh: Covidový zázrak!

Keď 75-ročnej Oľge viacerými testami potvrdili koronavírus, vôbec nič nenasvedčovalo tomu, že blízka budúcnosť prinesie ťažký priebeh ochorenia.

slovakia

left justify in out

Väčšinou (teda pri každej chorobe) je ale nemožné byť prorokom a presne a s úplnou istotou potvrdiť, že človeku sa ani trochu nepohorší. Oľga najskôr pociťovala únavu, potom sa pridávali i ďalšie, závažnejšie príznaky, a tie si už vyžadovali užívanie antibiotík, ktoré vďaka lekárovej ochote dostala predpísané s pokynmi, ako a čo má užívať.

 

img

 

Pľúca


Nastal takmer koniec desaťdňoveň karantény, keď sa stav natoľko zmenil, až bola nevyhnutná hospitalizácia a čo najväčší možný prísun kyslíka. U Oľgy sa prejavil obojstranný zápal pľúc, ktorý v kombinácii s inými, už skôr diagnostikovanými ťažkosťami, pôsobil na telo priam zničujúco. Nevládala sa hýbať, čo zapríčinilo, že musela byť v neustálej ležiacej polohe. A to mučivé prostredie, ach, koľko len náreku, smrti a beznádeje sa šírilo chodbami. Bolo priam nemožné udržiavať si myseľ v pokoji, veď zomieranie stálo pred oddelením a zabezpečovalo realitu každého dňa.

 

Prečítajte si tiež: Už nikdy nebudem nič jesť, alebo o tajomstve dobrého predsavzatia

 

To najhoršie


„Je mi ľúto,“ vravela lekárka najbližšej rodine, „ale je nutné, aby ste sa pripravili na najhoršie. Zrejme to neprežije.“ Skľučujúca správa sa nedala oznámiť nijako inak, beztak by nič nezmiernilo jej význam a nezmenšilo bolesť z vypočutého. Lekárka bola naklonená osobnému stretnutiu, a keďže Oľga bojovala so životom a smrťou a nepredpokladalo sa, kto zvíťazí, povolila krátke návštevy členov rodiny pri lôžku. I to rozhodnutie, hoc v sebe nieslo ľudskosť, naznačovalo, k čomu sa schyľuje.

 

img

 

Ako prvá sa na oddelenie odvážila vstúpiť jej nevesta, mala totiž veľmi jasné poslanie. Jej cieľom nebolo plakať, a už vôbec nie povedať slová na rozlúčku. Vyzbrojená potrebným odevom (zdravotníci jej obliekli oblečenie, ktoré ju malo chrániť pred nákazou) pristúpila k pacientke a urobila jediné, čo urobiť mohla. Začala sa modliť, a to nahlas, aby ju vnímala nielen Oľga, ale aj zvyšný personál a ďalší prítomní pacienti.

 

Možno vás zaujme: Najstarší človek na svete oslavuje narodeniny!

 

Prosila Boha o zásah, aby uzdravil, aby vniesol na oddelenie zázrak a pozdvihol aj ostatných, pretože On je všemohúci a má v rukách celý vesmír. Rovnako horlivo sa za dotyk uzdravenia modlila aj cirkev, ktorej sú Oľga s rodinou členmi a všetci verili, že Stvoriteľ nebude ľahostajný voči žiadostiam veriacich. A ako to dopadlo? Oľga je v súčasnosti z nemocnice prepustená, vychutnáva si teplo domova a jej príbeh je pripomienkou, že koronavírus je silný a berúci život, ale s Bohom si sily merať nemôže.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies