Po kolízii dvoch vetroňov prišiel o život pilot jedného z nich

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 18:41 • 2 min
Po kolízii dvoch vetroňov prišiel o život pilot jedného z nich

HOHENEMS - Kolíziu dvoch bezmotorových lietadiel, ku ktorej došlo dnes popoludní vo vzdušnom priestore nad rakúskou spolkovou krajinou Vorarlbersko, neprežil pilot jedného zo strojov.

slovakia

left justify in out

Kým jednému z pilotov sa po strete oboch strojov podarilo pristáť, druhý, skúsený 59-ročný Vorarlberčan narazil do skalnej steny a zahynul v plameňoch, ktoré zachvátili vetroň, aj keď sa tento požiar podarilo rýchlo zlikvidovať.
     

Obe lietadlá štartovali, ako informovala tlačová agentúra APA s odvolaním sa na hovorcu polície Rainera Fitza, z letiska v Hohenemse. Príčiny ich kolízie objasní až vyšetrovanie.
     

Iba o čosi neskôr došlo na rovnakom letisku k ďalšiemu incidentu.
     

Bezmotorové lietadlo tu krátko po štarte kolidovalo s kabínkou traktora a muselo pristáť núdzovo na blízkej lúke. Pilot vyviazol v tomto prípade bez fyzickej ujmy na zdraví, vodič traktora utrpel ľahšie zranenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies