Tipos extraliga: Titul hokejového majstra vybojovala Nitra. So Spišiakmi si poradila v štyroch zápasoch

NETKY.SK • 25 Apríl 2024, 09:25 • 2 min
Tipos extraliga: Titul hokejového majstra vybojovala Nitra. So Spišiakmi si poradila v štyroch zápasoch

NITRA - Hokejisti HK Nitra sa stali majstrami Tipos extraligy v sezóne 2023/24. V štvrtom finálovom stretnutí play off zdolali Spišskú Nová Ves 2:1 po predĺžení a v sérii triumfovali 4:0 na zápasy. Víťazný gól zaznamenal v 62. minúte Miloš Bubela. Pre „corgoňov“ je to druhý slovenský titul v histórii.

slovakia

left justify in out

Nitrania si v úvodnom dejstve dokázali vypracovať hernú prevahu a svojho súpera prestrieľali jednoznačne v pomere 20:4. Spišiaci sa však poučili z tretieho duelu a nesnažili sa s Nitrou naháňať hore-dolu. Sústredili sa na kvalitnú defenzívu v obrannom pásme, čo sa im aj darilo a z dvadsiatky nitrianskych pokusov malo gólové parametre minimum. Dôležitý moment sa udial v 15. minúte, keď si hosťujúci Majdan neudržal nervy a najskôr sekol Bubelu a následne zasiahol tvrdým krosčekom aj Stachu.

Hlavní arbitri si zákrok prezreli na videu a po konzultácii udelili Majdanovi trest do konca stretnutia. Následne vyhodil puk na obrannú sieť Burgess a domáci mali k dispozícii výhodnú presilovú hru 4 proti 3, no gól v nej nestrelili.

Bolo cítiť dôležitosť stretnutia

V prostrednej časti hry už bolo cítiť dôležitosť strelenia úvodného gólu. Spišiaci sa prvýkrát vo finálovej sérii zamerali na kvalitné bránenie stredného pásma, čo sťažovalo Nitre prechod do útočného pásma. Najbližšie k otváraciemu gólu bol v 26. minúte v početnej výhode hosťujúci Burgess, no jeho strela sa obtrela o žrď Kašíkovej bránky.

Kapitán hostí Rapáč mohol v úvode tretej časti počas oslabenia otvoriť skóre, dostal sa do samostatného úniku, no neprekonal ležiaceho Kašíka. Spišiaci pridali na aktivite a vytvorili si ďalšie šance, najbližšie bol Björkung, ale diváci naďalej čakali na gól.

V 56. minúte sa tešili domáci, keď Gill našiel Bučeka, ktorý nezaváhal. Hostia si ešte vzali trénerskú výzvu pre možný ofsajd, neuspeli a dostali dvojminútový trest. Spišiaci v závere odvolali brankára a 62 sekúnd pred koncom tretej časti vyrovnali.

Merežkovu strelu od modrej tečoval Burgess a Kašík nedokázal zareagovať. Krátko na to mohli hostia hostia streliť aj druhý gól, Bortňák však nevyužil svoju šancu. Predĺženie trvalo len 119 sekúnd, Bubela dostal puk za Suráka a pod Zoborom začali majstrovské oslavy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: Facebook / hknitra
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies