Pieninská cesta v Prielome Dunajca je z dôvodu rekonštrukčných prác uzavretá

NETKY.SK • 5 Apríl 2023, 13:00 • 2 min
Pieninská cesta v Prielome Dunajca je z dôvodu rekonštrukčných prác uzavretá

SPIŠSKÁ STARÁ VES - Z dôvodu prebiehajúcich rekonštrukčných prác je pieninská cesta v Prielome Dunajca pre verejnosť do 30. júna uzavretá. Rovnako je uzavretá aj žltá turistická trasa v úseku Targov - Huta. Na sociálnej sieti o tom s odvolaním sa na Správu Pieninského národného parku so sídlom v Spišskej Starej informuje Ministerstvo životného prostredia SR.

slovakia

left justify in out

Návštevníci územia môžu využiť alternatívne turistické trasy na území národného parku. V prípade záujmu pešieho prechodu z Červeného Kláštora do Lesnice, prípadne v opačnom smere, je možné využiť modrú turistickú trasu Červený Kláštor – Cerla – Targov – Lesnica. Po tejto trase je možné presúvať sa aj na bicykli, avšak trasa je vhodná len pre skúsených cyklistov.

 

img

 

Správa Pieninského národného parku zároveň žiada poskytovateľov služieb v cestovnom ruchu, aby vopred informovali aj svojich klientov o uzávere uvedených trás. "Dôvodom uzávery je najmä bezpečnosť, a tiež to, že vysoká a celodenná návštevnosť pieninskej cesty a pohyb turistov neumožňuje vykonávať technicky náročne rekonštrukčné práce a znemožňuje pohyb stavebných strojov, presun materiálov, výkopové práce, úpravu povrchu cesty v celej šírke a podobne," uvádza Správa Pieninského národného parku. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies