Sadnite na letný archeobus a zažite deň ako archeológ!

NETKY.SK • 31 Júl 2023, 10:36 • 2 min
Sadnite na letný archeobus a zažite deň ako archeológ!

Máte radi naozaj dávnu históriu? Bratislavčania možno ani nevedia o tom, že pár minút od svojho bydliska majú náleziská spred niekoľkých stáročí, do ktorých spoluobjavovaní sa môžu teraz aktívne zapojiť.

slovakia

left justify in out

V rámci Archeologických dní v Podunajských Biskupiciach, ktoré organizuje mestská časť spolu s Bratislava Region Tourism môžete zažiť zaujímavý dobrodružný dovolenkový deň ako archeológ na miestach 1 300 rokov starého avarského pohrebiska či 1 800 rokov starej osady z doby rímskej.

Pre záujemcov o históriu je možnosť aktívne sa zúčastniť práve prebiehajúceho archeologického výskumu pod dohľadom licencovaných profesionálov. Preskúmaný je už  prvý z odkrytých hrobov, ktorý patrí mladému avarskému dievčatku s náhrdelníkom. Ak sa chcete pridať, možnosť je  objednať sa niektorý z voľných termínov do 13. augusta (viac na bratislavaregion.travel).

Ak sa vám nechce kopať, žiadny problém, vyberte sa archeobusom, ktorý odchádza z parkoviska pri cintoríne Vrakuňa každý pondelok a piatok o 14.00 a 16.00, cez víkendy o 11.00., 14.00 a 16.00. Nenechajte si ujsť príležitosť dozvedieť sa zblízka a na vlastné oči o dávnej histórii vo vašom okolí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
bratislava region tourism
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies