Hlas-SD chce presadiť pomoc pri budovaní vodovodov a kanalizácií

NETKY.SK • 11 August 2023, 13:34 • 2 min
Hlas-SD chce presadiť pomoc pri budovaní vodovodov a kanalizácií

BRSTISLAVA - Mimoparlamentná strana Hlas-SD chce presadiť pomoc pri budovaní vodovodov, kanalizácií a čistiarní odpadových vôd. Chce dofinancovať viac rozostavané stavby vodovodov a kanalizácií. Plánuje tiež aktualizovať plán budovania verejných kanalizácií.

slovakia

left justify in out

"Táto základná infraštruktúra musí byť samozrejmosť a nie výnimočnosť. Hlas-SD je pripravený po úspešných parlamentných voľbách najskôr dofinancovať viac ako dve desaťročia rozostavané stavby vodovodov a kanalizácií. Aj preto chce po voľbách aktualizovať Pellegriniho vládou schválený plán budovania verejných kanalizácií, ktorých vlády Igora Matoviča a Eduarda Hegera neplnili," uviedol v stanovisku člen predsedníctva strany Hlas-SD Michal Kaliňák.

Tvrdí, že vláda súčasného šéfa Hlasu-SD Petra Pellegriniho schválila plán rozvoja verejných kanalizácií na roky 2021 až 2027 vo výške takmer 1,6 miliardy eur, no duo Heger s Matovičom ho odsunuli na vedľajšiu koľaj.

 

Strana sa odvoláva na výsledky kontroly Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR, ktorý skonštatoval, že tempo pripájania domácností k verejnej kanalizácii je slabé. Ročne nedosahuje ani jedno percento. Podiel obyvateľov napojených na kanalizáciu sa v roku 2021 oproti roku 2015 zvýšil len o päť percent a nedarí sa dosiahnuť ani rozvojový cieľ zásobovať pitnou vodou minimálne 90 percent občanov Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: Nový Čas
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies